22.06.2018 19:22

Līgo pasākumi Pierīgas novados

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

23. jūnijā daudzviet Pierīgā, tāpat kā citur Latvijā, svinēs Līgo dienu – ar dziesmām, dejām, uzvedumiem, ugunskuriem, zaļumballēm un citām lustīgām izdarībām. Dažviet svētkus sāks atzīmēt jau dienā, tomēr vairums pasākumu notiks vakarā un Jāņu naktī, lai nomodā sagaidītu rītausmu.

Inčukalna novada Egļupē Jāņu ielīgošana sāksies jau plkst. 13.00 ar Akas zīmes atklāšanu un iesvētīšanu, ozola un liepas stādīšanu par godu Latvijas simtgadei. Plkst. 14.00 sāksies tradicionālā volejbola spēle un stafetes bērniem, 15.00 skeču komēdija "Reiz Skroderdienā Egļupē", 16.00 radošās darbnīcas, noslēgumā – vainadziņa mešanas sacensības.

Ādažos Līgo zaļumballes sākums Gaujas parka paredzēts plkst. 23.00.



Baldones "Vanagkalnu" estrādē plkst. 22.00 Līgo balle kopā ar grupu "Jautrie līgotāji".

Carnikavas novadā 23. jūnijā notiks divas Līgo nakts zaļumballes – Putnu parkā Kalngalē un Gaujmalā Carnikavā, kur plkst. 20.00 paredzēta Carnikavas amatierteātra studijas "Nagla" brīvdabas izrāde "Zagļi", kam sekos lielā Līgo nakts ugunskura iedegšana un zaļumballe.



Inčukalna Aleksandra parka estrādē no plkst.23.00 līdz 5.00 notiks Jāņu nakts balle pie ugunskura. Spēlēs grupa "Retro Disko".

Krimuldas novada Lēdurgas estrādē svētku pasākums sāksies plkst. 20.00, kad skatītājiem tiks piedāvāta dziesmuspēle ar sadziedāšanos, sadancošanu un aktieru saspēlēm "Silmaču" motīvos (Atvara Sirmā oriģinālmūzika un tautasdziesmu aranžējumi; piedalās Lēdurgas folkloras kopa "Putni"). Plkst. 23.00 balle kopā ar grupu "Roja".

Mālpils kultūras centra pagalmā jau plkst. 16.00 Līgo svētku izrāde Rūdolfs Blaumanis "Skroderdienas Silmačos / Mālpilī" (režisores Liene Cimža un Antra Austriņa-Seņkāne). Izrādē piedalās amatierteātris "Vēji" u.c. mazi un lieli pašdarbnieki, dziedošie kolektīvi "Sidgundietes", "Rezēdas un Dadži", "Mālis". Sensācija – izrādes kostīmi neordināri mūsdienīgā izpildījumā. Plkst. 22.30 Jāņu nakts zaļumballe Viduslaiku pilskalna estrādē kopā ar grupu "Nektārs".

Mārupes novada Līgo svētki norisināsies Jaunmārupē, pie ūdenstorņa. Plkst. 21.00 kultūras programma "Līgosim pie Kņopienes" ar Mārupes kultūras nama kolektīvu un Mārupes dāmu klubiņa piedalīšanos. Plkst. 23.00 ugunskura iedegšana, 23.30 dejas līdz rīta gaismai ar grupām "Apvedceļš" un "Credo".

Olaines novadā svētku sākums 16.00 Jaunolaines stadionā, kur kopā ar folkloras kopu "Dzedziedas" piedzīvosim apdziedāšānās rituālu "Dots pret dotu" : Olaines dāmas izdziedās visu, ko domā par Jaunolaini. Jaunolaine parādā nepaliks un apdziedās Olaini. Piedalīties var ikviens, citi varēs pīt glītus groziņus vai savu īpašo Līgo svētku vainadziņu kopā ar mākslinieci Kristīnu Boļšedvorovu. Plkst. 17.00 Līgo auto tūres sākums (pulcēšanās Jaunolaines stadionā). Plkst. 18.30 auto tūrei lielais pietures punkts pie Jaunolaines Mežezera. Plkst. 20.00 balle Olaines Mežaparka estrādē ar grupu "P.V.N.".

Ropažu vēsturiskajā parka Līgo svinības kopā ar apvienību "Raxtu Raxti" sāksies plkst. 20.00 ar saimnieku sieto sieru, brūvēto alu, un jestrām izdarībām kopā ar folkloras kopu "Oglīte", kori "Ropaži", senior ansambli "Sarma" un lietišķās mākslas studiju "Madaras". Plkst. 22.00 "Raxtu Raxti" concerts, piedaloties tautas deju kolektīviem "Cielava", "Cielaviņa" un "Rudzi". Pēc koncerta Jāņuguns iedegšanas rituals kopā ar folkloras kopu "Vilkači" un balle kopā ar grupu "Vintāža".

Siguldas pilsdrupu estrādē plkst.19.00 brīvdabas pirmizrādi piedzīvos izrāžu apvienības "Panna" Rūdolfa Blaumaņa joku luga "No saldenās pudeles", kurā piedalīsies aktieri Daiga Gaismiņa, Zane Daudziņa, Madara Melne-Tomsone, Ivars Kļavinskis, Ģirts Ķesteris, Juris Lisners, Ainārs Ančevskis un citi. Saimes ļaužu lomās iejutīsies Siguldas amatierkolektīvu dalībnieki no kora "Teiksma" un "Spārni", folkloras kopas "Senleja", deju kolektīva "Dūka" un "Ķimelītis", kā arī Absolventu pūtēju orķestra. Pēc izrādes – Jāņu ugunskura iedegšanas rituāls un Līgo nakts zaļumballe kopā ar pūtēju orķestri, grupu "Puiši papardēs" (Jānis Reselis un draugi) un diskžokeju.

Siguldas novada Jūdažos Līgo dienas ietvaros no plkst.15.00 ikvienam būs iespēja iesaistīties vainagu vīšanas darbnīcā kopā ar Ievu Blauu. Savukārt plkst.23.00 norisināsies Līgo nakts zaļumballe kopā ar Sandi Kiopu.

Stopiņu novada Līgo parkā svētki sāksies plkst. 21.00 ar muzikāli teatralizētu koncertuzvedumu "Īsa pamācība mīlēšanā", kurā piedalīsies vidējās paudzes deju kolektīvi "Stopiņš" un "Luste", senior deju kolektīvs "Ulenbroks", sieviešu koris "Madara" un jauktais koris "Ulbroka". Pēc koncerta – lielā svētku zaļumballe kopā ar grupu "Jūrkant".