06.11.2017 10:48

Nacionālā apvienība pretendēs uz Baldones mēra amatu

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Nacionālā apvienība pretendēs uz Baldones mēra amatu arhīvs

Nacionālās apvienības (NA) Baldones novada domes deputāts Guntis Tamanis sarunā ar "Rīgas Apriņķa Avīzi" apstiprināja, ka NA ir gatava uzņemties atbildību par Baldones pašvaldības vadību un Guntis Tamanis ir gatavs kandidēt uz mēra amatu.

Šis priekšlikums esot apspriests partijas iekšienē un arī izteikts potenciālajiem koalīcijas partneriem no Reģionu alianses. Pagaidām atbilde no viņiem neesot saņemta.

Jautāts, vai nākamo koalīciju Baldonē veidos divi vai vairāki politiskie spēki, Tamanis atbildēja: "Šobrīd mēs esam divi politiskie spēki – nacionālā apvienība un Reģionu alianse."

Avoti domē norādīja, ka šobrīd runa ir par izvēli no trim kandidātiem. Pirmdien neviens pagaidām nevarēja pateikt, kad notiks nākamā domes sēde ar balsojumu par jauno domes priekšsēdētāju.

Jāatgādina, ka no amata atstādinātais bijušais Baldones mērs Andrejs Požarnovs ir paudis viedokli, ka jaunā koalīcija varētu piedzīvot satricinājumus pavasarī, jo pašlaik tiesā tiekot risināts strīds ar bijušo pašvaldības izpilddirektori Ausmu Plūmi, kura tika atbrīvota no amata. Požarnovs uzskata, ka pavasarī domei būs jāpieņem lēmums, ko darīt tālāk, un, visticamāk, tiks izlemts Plūmi atjaunot amatā. Līdz ar to, ja līdz tam izpilddirektora amatā tiks iecelts kāds nacionālās apvienības pārstāvis, tad viņam nāksies šo amatu zaudēt. Tādēļ sagaidāma nestabilitāte koalīcijā un situācija domē var atkal mainīties, piebilda Požarnovs.

Savukārt Guntis Tamanis uzsvēra, ka vispirms esot detalizēti jāiepazīstas ar A. Plūmes prasību atjaunot viņu amatā, tomēr pagaidām viņš nesaskatot riskus, ka A. Plūme varētu pretendēt uz atjaunošanu amatā. Tāpat G. Tamanis izteica cerību, ka bijusī Baldones vadība visu ir izdarījusi juridiski korekti attiecībā uz izpilddirektores atlaišanu.

Iepriekš:

Požarnovu gāž no Baldones novada domes priekšsēdētāja amata

No amata gāztais Požarnovs prognozē, ka jaunā Baldones domes koalīcija nostrādās vien līdz pavasarim