29.07.2017 16:30

Ātri un ērti. Darbu sākusi jaunā tehniskās apskates stacija Siguldā

Autors  Imants Liepa
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lai tehniskās apskates iziešanas process būtu vēl ērtāks, ir pagarināti stacijas darba laiki. Turpmāk šeit pakalpojumi tiks sniegti pirmdienās no plkst. 8.30 līdz 19.00, pārējās darbdienās stacija darbosies no plkst. 8.30 līdz 17.00, bet sestdienās – no plkst. 8.30 līdz 14.00. Tehniskās apskates procesu turpinās regulēt automātiskā rindas sistēma, bet tie, kas vēlēsies, pa tālruni vai e-pastā varēs pierakstīties tehniskajai apskatei uz noteiktu laiku. Lai tehniskās apskates iziešanas process būtu vēl ērtāks, ir pagarināti stacijas darba laiki. Turpmāk šeit pakalpojumi tiks sniegti pirmdienās no plkst. 8.30 līdz 19.00, pārējās darbdienās stacija darbosies no plkst. 8.30 līdz 17.00, bet sestdienās – no plkst. 8.30 līdz 14.00. Tehniskās apskates procesu turpinās regulēt automātiskā rindas sistēma, bet tie, kas vēlēsies, pa tālruni vai e-pastā varēs pierakstīties tehniskajai apskatei uz noteiktu laiku. Einārs Binders

Kopš 24. jūlija Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pakalpojumus Siguldā nodrošinās jaunā un modernā Siguldas tehniskās apskates stacija, kas atradīsies Vidzemes šosejas 46. kilometrā, kaimiņos Siguldas vēja tunelim "Aerodium" un ražotnei "Siguldas Bloks". "Ātri un ērti," teic autovadītāji, kuri ar saviem auto šeit izgājuši tehnisko apskati.

Vēl nesen autovadītāji brauca uz tehnisko apskates staciju Siguldas nomalē "Siljēkās", kur vienā rindā stāvēja gan vieglie, gan kravas automobiļi. Tagad jaunajai tehniskās apskates stacijai Vidzemes šosejas 46. kilometrā būs gan vieglāk piebraukt, gan vienas tehniskās apskates līnijas vietā būs pieejamas trīs. Klientu ērtības labad kravas auto plūsma ir pilnībā atdalīta no vieglo auto plūsmas, tādējādi palielinot stacijas caurlaidību.

Kā uzsver Transportlīdzekļu kontroles un sertifikācijas inspekcijas priekšnieks Jānis Liepiņš, jaunā Siguldas tehniskās apskates stacija ir kārtējais solis, ko spēris CSDD, lai sniegtie pakalpojumi būtu klientiem vieglāk pieejami un ērtāki.

"No vienas puses, tas ir kārtējais punkts uz kartes, kur ir atvērta jauna tehniskās apskates stacija, no otras – tie, kas vēlēsies iziet auto tehnisko apskati Siguldā, varēs to izdarīt trīs reizes ātrāk nekā līdz šim, turklāt pakalpojumu saņemot modernās telpās. Tas ir labs priekšnoteikums, lai uz šejieni brauktu ne tikai autovadītāji no Siguldas, bet arī no citām vietām mūsu valstī. Tas nozīmē, ka tagad Siguldas stacija gatava pilnvērtīgi konkurēt ar tehniskās apskates stacijām Cēsīs, Rīgā un Valmierā. Pašsaprotami ir arī tas, ka šeit uzstādītas pašlaik modernākās bremžu pārbaudes un gaismas staru nolasīšanas sistēmas," teic J. Liepiņš

Savukārt Guntis Cillenbergs, kurš jau desmit gadus vada CSDD tehniskās apskates staciju Siguldā, par jaunās stacijas galveno ieguvumu uzskata iespēju autovadītājiem ietaupīt laiku. "Līdzšinējā pieredze liecina, ka vasarā vidēji dienā tehniskās apskates staciju apmeklē ap 100 automašīnu un atkarībā no automašīnu plūsmas rindā bija jāgaida pat līdz vienai stundai.

Tagad tehnisko apskati Siguldā pie vienmērīgas mašīnu plūsmas varēs veikt ievērojami ātrāk," skaidro A. Cillenbergs.

Tas, ka jaunā tehniskās apskates stacija atrodas jaunā vietā, viņaprāt, uzskatāma par ērtību īpaši tiem, kas tehnisko apskati veikt uz Siguldu brauc no apkārtējiem novadiem.

Viens no pirmajiem jaunās tehniskās apskates apmeklētājiem ir automehāniķis no Murjāņiem Mirča: "Arī agrāk es no Murjāņiem uz auto tehnisko apskati braucu uz Siguldu, bet jaunajā tehniskās apskates stacijā esmu pirmo reizi. Skaidri redzams, ka te rinda ies ātrāk, jo smagajām mašīnām ir sava līnija," viņš saka.

Savukārt Siguldas jaunās tehniskās apskates stacijas pirmais apmeklētājs Ivars Upītis no Siguldas atzina, ka stacija ir pārsteigusi ar savu ērtumu: "Jaunās stacijas telpas ir būtiski ērtākas par vecajām, turklāt tagad arī tehniskās apskates veikšanas process notiek raitāk. Noteikti šeit atgriezīšos vēl."

Tiem autovadītājiem, kuri iecienījuši CSDD organizētos "Tehniskās apskates nakts" pasākumus, 2. septembrī Siguldas tehniskās apskates stacijā būs iespēja veikt bezmaksas auto diagnostiku.