22.06.2017 14:46

Mālpilī darbs sāksies ar skolu reorganizāciju

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mālpilī darbs sāksies ar skolu reorganizāciju Mālpils novada pašvaldība

Tā kā vēlētāju apvienība "Vienoti Mālpilij!" pašvaldību vēlēšanās novada domē ieguva piecas no deviņām vietām, gluži dabīgi ilggadīgā domes priekšsēdētāja Aleksandra Lielmeža vietu ieņēma viņa partijas biedre, uzņēmēja Solvita Strausa, kura jau iepriekšējā sasaukuma laikā bija domes priekšsēdētāja vietniece.

Nelielā intervijā uzreiz pēc ievēlēšanas Mālpils domes priekšsēdētājas amatā S. Strausa portālam "Apriņķis.lv" atzina, ka viņai darbošanās būs jāsāk ar sarežģītiem, jau ilgstoši cilātiem, bet tā arī līdz šim neatrisinātiem jautājumiem, kas saistīti ar novada izglītības iestāžu reorganizāciju.

Jau jūnija beigās jaunievēlētajai domes priekšsēdētājai paredzēta tikšanās ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski un finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu. Visticamāk, kā uzskata S. Strausa, ir gaidāma Mālpils profesionālās vidusskolas un internātpamatskolas apvienošana. Šim darbam jāķeras klāt jau tūlīt vasarā un līdz nākamā gada janvārim jābūt skaidram risinājumam. "Pārējie darbi nāks pēc tam," piebilda S. Strausa.

Jau vēstījām, ka S. Strausa vēlēšanās saņēma 1002 vēlētāju balsis un 347 plusus, un tikai 51 mīnusu, bet pirmajā domes sēdē saņēma balsu vairākumu un kļuva par domes priekšsēdētāju.