15.05.2017 16:36

Foto: Siguldā Mātes dienu svin ar jaunu tradīciju – krāšņu gājienu

Autors  Imants Liepa
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Siguldā Mātes dienu svin ar jaunu tradīciju – krāšņu gājienu Andris Jenerts

Svētdien Siguldā notika Māmiņdienas gājiens. Ģimenes tika aicinātas būt radošas un piešķirt jaunu izskatu bērnu ratiņiem vai jebkuram citam bērnu braucamrīkam.

Kā pastāstīja gājiena organizatoru bērnu centra "Kā mājās" pārstāve Katrīna Leitāne, gājiena mērķis bija vienot ģimenes, apsveikt māmiņas Mātes dienā un radīt prieku bērniem. Pievienoties gājienam varēja ikviena māmiņa, vecmāmiņa, tētis, vectētiņš, lieli un pavisam mazi bērni.

"Apriņķis.lv" novēroja, ka Māmiņdienas gājiens pulcēja apmēram 300–400 dalībnieku, apvienojot gan esošos un topošos vecākus, gan vecvecākus.

Gājiena dalībnieki no Siguldas Svētku laukuma devās uz stacijas laukumu, kur bērni piedalījās radošajās darbnīcās un spēlēs, bet pārējie ģimene locekļi klausījās Siguldas Mākslu skolas "Baltais flīģelis" audzēkņu, orķestra "Sudrabskaņa", saksofonista Arta Gāgas un vokālās studijas "Siguldiņa" muzikālos priekšnesumus. Pasākuma laikā bija apskatāma "Baltā flīģeļa" ministudijas izstāde "Māmiņas portrets", kā arī kopīgi tika radīts zīmējums uz laukuma bruģa kā vienots apsveikums visām Siguldas māmiņām. Tetovējumu darbnīcā tetovējumus vēlējās gan bērni, gan viņu mammas un tēti.

K. Leitāne pauda, ka ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu notikušo gājienu plānots padarīt par jaunu tradīciju.