23.07.2012 17:33

Ikšķiles "park&ride" autostāvvietu iecienījuši pat ogrēnieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiles "park&ride" autostāvvietu iecienījuši pat ogrēnieši www.ikskile.lv

Kopš Ikšķilē pie dzelzceļa stacijas izbūvēta, iespējams, Latvijā pirmā "park&ride" autostāvvieta, vietējiem iedzīvotājiem par atstāto spēkratu drošību vairs nav jābaidās, un arī satiksmes kustība jūtami uzlabojusies.

Kā video intervijā smej Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš ("Vienotība"), drīzumā vajadzēs skatīties pēc deguniem, vai jaunajā stāvlaukumā transportlīdzekļus novieto tikai ikšķilieši, jo braucējiem no Ogres arī iepatikusies šī stāvvieta, kāda savukārt nav pieejama viņu pilsētā:



Jau rakstījām, ka, lai risinātu Ikšķiles pilsētā aktuālo automašīnu novietošanas problēmu dzelzceļa stacijas apkaimē, pašvaldība šovasar radusi iespēju izveidot bezmaksas autotransporta stāvlaukumu ar 36 vietām. Tajā vēl divas vietas paredzētas invalīdu vadīto transportlīdzekļu novietošanai. Turklāt šādā veidā ir sakārtota apkārtne, jo iepriekš pie Ikšķiles dzelzceļa stacijas īpaši vasarās un rudeņos bija vērojams pilsētvidei nepievilcīgs skats.

Pasaulē līdzīgas autostāvvietas tiek dēvētas par "park&ride" (burtiskā tulkojumā – "novieto un brauc"), un, iespējams, Ikšķiles autostāvlaukums ir pirmais šāda veida projekts Latvijā.

Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" aizsācis izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.