23.03.2017 10:45

Olaines Sociālais dienests atzīmē Pasaules sociālā darba dienu

Autors  www.olaine.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines Sociālais dienests atzīmē Pasaules sociālā darba dienu Olaines novada pašvaldība

21. martā Starptautiskā Sociālo darbinieku federācija ("The International Federation of Social Workers") atzīmēja Pasaules sociālā darba dienu, kuras 2017. gada vadmotīvs ir "Kopienas un vides ilgtspējas veicināšana".

Pasaulē un nu jau vairākus gadus arī Latvijā Pasaules sociālā darba diena tiek svinēta marta trešajā otrdienā. Tā katru gadu iezīmē laiku, kad tiek īpaši uzsvērts un izcelts sociālā darba speciālistu ieguldījums un tiek vērtēts paveiktais sociālā darba praksē, kā arī spriests par to, kas vēl būtu jāpaveic, lai popularizētu, atbalstītu un veicinātu sociālā darba atpazīstamību un celtu tā prestižu Latvijā.

Pasaules sociālā darba dienai veltīts pasākums Latvijā būs nedēļas izskaņā, kad notiks sociālo darbinieku konference "Profesionālā integritāte sociālajā darbā II: Ētika sociālajā darbā", kā arī konkursa "Gada labākais sociālais darbinieks Latvijā 2016" balvas pasniegšanas ceremonija.

Olaines sociālās jomas darbinieki šajā dienā bija pulcējušies uz svinīgu brīdi, lai atzīmētu savus profesionālos svētkus. Domes priekšsēdētājs Andris Bergs pateicās darbiniekiem par viņu nenovērtējamo ieguldījumu, strādājot ar cilvēkiem: "Jūs esat tie, kas uz dažādām dzīves situācijām cilvēkiem liek paskatīties no labās puses, ar cerību, meklējot izeju. Novēlu jums visiem saglabāt šo iejūtību un sirdsgudrību."

Priekšsēdētāja vietniece I. Purviņa savā apsveikumā sacīja: "Jūs darāt misijas darbu, pildot ne tikai likumā vai normatīvos aktos rakstīto. Dažreiz pietiek ar laipnu smaidu un labiem vārdiem vai padomu."