17.07.2012 12:44

Gājēju tiltiņš Ropažos kļuvis drošāks

Autors  Inga Koleča, "Ropažu Vēstis"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Šomēnes aktīvi Ropažu novada iedzīvotāji ķērušies pie gājēju tiltiņa pār Lielo Juglu Ropažos remontdarbiem, kaut gan vēl ziemā izskanēja viedokļi, ka tas jānojauc.

Veiktie remontdarbi vainagojušies ar labu, vizuāli pievilcīgu rezultātu – tiltiņš ticis pie jauniem, stabiliem koka balstiem, uzlabotām, nospriegotām trosēm un to atsaitēm un stiprinājumiem.

Par akūtu nepieciešamību veikt tiltiņa remontdarbus, lai tas būtu drošs tā izmantotājiem, pašvaldībā diskutēja jau pagājušā gada rudenī. 2011. gada novembrī sertificēti tiltu būvniecības eksperti objektu apsekoja un ieteica mainīt tilta nesējtroses un arī balsta pilonus.

Pēc ekspertu vērtējuma, tilta konstrukcijas nesējtroses balsta pilonu nomaiņu Lielās Juglas kreisajā krastā neesot iespējams veikt, jo pilonu atsaites nevar nostiprināt atbilstoši būvniecības prasībām. Vietā, kur, pēc ekspertu domām, jānostiprina pilonu atsaites, atrodas pašvaldības ēka. Līdz ar to eksperti piedāvāja pārvietot tilta uzeju uz citu vietu, kas praksē nozīmē jauna gājēju tilta būvniecību, kas pašvaldībai izmaksātu aptuveni 30 000 latu. Deputāti konceptuāli vienojās, ka problēma jārisina, taču šā gada budžetā šāda summa jauna tiltiņa būvniecībai nav.

12. jūnija Ropažu novada domes sēdē deputāti, atbalstot deputāta Vladislava Šlegelmilha iniciatīvu, piešķīra 1300 latus gājēju tiltiņa remontdarbiem un avārijas stāvokļa likvidēšanai. V. Šlegelmilhs arī uzņēmās pārraudzību par darbiem.

Ropažu novada pašvaldība saka paldies aktīvajiem Ropažu novada iedzīvotājiem, kuri iesaistījās un palīdzēja veikt kritiskā stāvoklī esošā gājēju tiltiņa remontdarbus.

Iepriekš:
Ropažu "šūpojošā tiltiņa" demontāža kavēsies
Grasās nojaukt "šūpojošo tiltiņu" Ropažos