13.10.2016 10:33

Pēc pārbūves atklāta Ikšķiles brīvdabas estrāde

Autors  www.ikskile.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pēc pārbūves atklāta Ikšķiles brīvdabas estrāde Ikšķiles novada pašvaldība, video - fakti.lv

12. oktobrī notika Ikšķiles estrādes skatītāju daļas pārbūves atvēršanas pasākums, kuru ieskandināja Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas pūtēju orķestris. Projekta "Brīvdabas estrādes skatītāju daļas pārbūve Ikšķilē" būvniecības izmaksas sastādīja 207 470,17 eiro (bez PVN).

Svinīgajā atklāšanas ceremonijā simbolisko lentu pārgrieza Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš un būvuzņēmēju pārstāvis no SIA "Energoremonts Rīga" būvniecības departamenta direktors Uģis Šulcs. Pēc lentas pārgriešanas domes priekšsēdētājs pateicās projekta "Brīvdabas estrādes skatītāju daļas pārbūve Ikšķilē" realizētājiem – SIA "Energoremonts Rīga" būvniecības departamenta direktoram Uģim Šulcam un projektu vadātājam Ivanam Brovdi, būvuzraugam Aināram Maceikevičam no SIA "Firma L4", autoruzraugiem no SIA "Ceļu komforts" – Ilmāram Skudram un Viktoram Akentjevam, kā arī pašvaldības darbiniekiem par ieguldīto darbu.

Pēc pasākuma oficiālās daļas uz lielā brīvdabas kino ekrāna tika demonstrēta animācijas filma ne tikai mazajiem "Pavasaris vārnu ielā", dokumentāla filma "Prāta vētra: starp krastiem" un koncertfilma "7 soļi svaiga gaisa".

Lai sakārtotu šo objektu, 2016. gadā Ikšķiles novada pašvaldība veica skatītāju daļas pārbūves pirmo kārtu. Projekta ietvaros tika uzstādīti jauni skatītāju soli, ejas izklātas ar bruģi, izbūvēts apgaismojums un veikti citi labiekārtošanas darbi. Brīvdabas estrādei pašvaldība plāno arī otro kārtu – skatuves daļas rekonstrukciju.