21.06.2016 10:08

Salaspils peldvieta gaida atpūtniekus

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils peldvieta gaida atpūtniekus Salaspils novada pašvaldība

Ar sērfošanai piemērotu vēju un skrējienu pēc Jāņu vainaga pagājušajā sestdienā atklāta, iespējams, stilīgākā atpūtas vieta Pierīgā – Salaspils peldvieta.

Daugavas piekrasti Salaspils teritorijā jau sen iedzīvotāji ir izmantojuši atpūtai pie ūdens. Pēdējo gadu laikā pašvaldība sāka pludmales labiekārtošanu, cik nu bija iespējams "Latvenergo" piederošajā teritorijā – izbūvējot pludmales dežuranta staciju un vairākas pārģērbšanās kabīnes.

Pamatīgi peldvietas labiekārtošanas būvdarbi uzsākās pērnā gada oktobrī, un nu, sākoties vasaras atpūtas sezonai, tā ir nodota atpūtnieku rīcībā.

Lentes griešanas brīdī Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars teica: "Man ir liels prieks šeit būt un atklāt šo lielisko vietu. Gribu pateikt lielu paldies tiem cilvēkiem, kuri ir pielikuši savas domas un darbu. Protams, tie ir projekta realizētāji – SIA "Līvija un ko". Savukārt visas šīs lieliskās iekārtas, ko jau novērtējuši salaspilieši, mums uzstādīja "Alejas projekti". Paldies jums par darbu!

Pirms vairāk kā 40 gadiem šī ainava pilnībā tika izmainīta, ceļot Rīgas hidroelektrostaciju. Laiks ir pagājis, un, šķiet, ka esam samierinājušies ar tām rētām, kas ir cirstas dabiskajai ainavai, un esam atkal pie mūsu likteņupes pavisam jaunā vidē. Šeit ir ieguldīts tik daudz darba, pūļu un mīlestības.

Vēlos pateikties AS "Latvenergo", kas ir šīs vietas saimniece. Mēs ceram arī uz turpmāko sadarbību, jo darbs, kas saistīts ar pārejas ierīkošanu pāri dambim, mums vēl ir priekšā. Jāveic arī autostāvvietu labiekārtošana."

Šobrīd atpūtas zonā jau var nodoties saulei un peldēm, arī sportam gan uz sauszemes, gan ūdenī. Salaspils krasta lielo potenciālu labprāt izmanto ūdenssporta klubs "Kambīze". Atklāšanas dienā notika vindsērfinga sacensības tautas klasē un jauniešiem slalomā.

"Mums šī vieta ļoti patīk. Tā ir vindsērfingam vispiemērotākā iekšzemes ūdenskrātuve Latvijā, un tās potenciāls ir milzīgs! Sacensību dienas stiprais vējš patiešām bija pa spēkam tikai pieredzējušiem sērfotājiem," stāsta viens no "Kambīzes" galvenajiem cilvēkiem un burātājs ar 15 gadus ilgu pieredzi Raitis Škutāns.

"Mums šeit, Salaspilī, ir lieli plāni. Nupat noslēdzās nometne, kur bērni varēja izmēģināt savus spēkus burāšanā. Mēs strādājam pēc licencētas bērnu un jauniešu treniņu programmas un gaidām savā klubā gan bērnus, gan arī pieaugušos burātājus, kuri dzīvo Salaspilī. Šobrīd arī ļoti gaidām un ceram, ka apstiprinās mūsu projektu ES finansējuma saņemšanai ūdenssporta attīstībai. Galvenais, lai ir vēlme darboties! Mums tāda ir, un izskatās, ka ir arī Salaspils pašvaldībai. Un lai tāda būtu arī "Latvenergo!"

Raita Škutāna vārdus apstiprināja arī Raimonds Čudars, pauzdams pārliecību, ka vindsērfingam Salaspils pludmalē ir lieliska nākotne.

Bet salaspiliešiem nu ir skaista un īpaši iekārtota atpūtas vieta Daugavas krastā, kur sauļoties, peldēties, baudīt piknika priekus un priecāties par burātājiem virs Daugavas viļņiem.

Vairāk foto skatīt šeit.