29.04.2016 19:49

Pierīgā šogad apjomīgi ceļu un tiltu pārbūves darbi

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Plānoto ceļu un tiltu pārbūves karte Pierīgā Plānoto ceļu un tiltu pārbūves karte Pierīgā Latvijas Valsts ceļi

Pēc ziemas pārtraukuma atsākušies būvdarbi valsts ceļu tīklā. Ieskatoties VAS "Latvijas Valsts ceļu" ceļu remontu kartē, Pierīgā šogad plānoti apjomīgi darbi valsts ceļu sakārtošanā.

Jau rakstījām, ka, atsākoties gada siltajai sezonai, pērn izbūvētajā Ulbrokas apļveida krustojumā atkal atsākušies būvdarbi, kas ziemā bija pārtraukti. Pašlaik tiek sakārtoti ceļmalas grāvji, gar brauktuvi veidoti gājēju celiņi un apgaismotas pārejas, bruģētas brauktuves malas, vēlāk uz brauktuves tiks uzklāta jauna asfalta kārta, uzstādītas fermas apgaismojumam un ceļazīmēm, kā arī veikti citi darbi, lai krustojums ne tikai funkcionētu, bet ap to būtu sakārtota vide.

Patlaban ātruma ierobežojums remontdarbu vietā ir 30 km/h, un autovadītājiem jārēķinās ar citiem ierobežojumiem, piemēram, ir slēgta iebraukšana Institūta ielā no krustojuma ar autoceļu P4 (Rīga-Ērgļi). Abās ceļa pusēs ir slēgta ārējā josla. Tāpat ir slēgts P5 ceļa posms no apļa nobrauktuves uz Ogri, atstājot uz Institūta ielas 3 metru platu apbraucamo joslu. Satiksme tiek organizēta pa jaunizbūvēto ceļu Rīga-Ērgļi un pa Acones ielu – no P4 uz P5 (Ulbroka-Ogre).

Līdz ar to, kā novēroja "Apriņķis.lv", no rītiem, lai izbrauktu Ulbrokas apli, nepieciešamas vismaz 20 minūtes. Tomēr neērtības nebūs mūžīgas, jo, kā sola VAS "Latvijas Valsts ceļi", Ulbrokas apļa izbūves darbi tiks pabeigti jau ap Jāņiem.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja "Latvijas Valsts ceļu" pārstāve Anna Kononova, gandrīz piecu kilometru seguma atjaunošana paredzēta arī autoceļa Rīga–Ērgļi (P4) posmā no 9,53. līdz 14,30. km (līdz A4 šosejai) un ceļa Ķekava–Skaistkalne (P89) posmā no 2,10. līdz 5,30. km. Šiem abiem posmiem joprojām notiek iepirkumos iesniegto piedāvājumu izvērtēšana.

Ceļa būvdarbi šogad gaidāmi arī Jūrmalā, kur autoceļā A10 Rīga–Ventspils paredzēta divu netālu esošu posmu – no pagrieziena uz Sloku Priedainē līdz Varkaļu kanālam (20,06.-23,84. km) un no Lielupes tilta līdz Statoil degvielas uzpildes stacijai (36,49.-38,57. km) – pārbūve ar ES Kohēzijas fonda līdzfinansējumu. Šajā apvienotajā iepirkumā pašlaik tiek vērtēti iesniegtie piedāvājumi. Būvdarbi paredz seguma atjaunošanu un pastiprināšanu.

Savukārt valsts vietējo ceļu virsmas apstrāde par valsts budžeta līdzekļiem paredzēta dažāda garuma posmos autoceļos Iecava–Baldone–Daugmale (V9) (23,35.-28,40. km), Saurieši–Salaspils (V33) (0,01.-3,05. km), Līči–Upeslejas (V34) (0,00.-3,02. km) un Silakrogs–Birzes (V100) (0,00.-1,29. km). Šos darbus līdz vasaras vidum veiks SIA "Lemminkainen Latvija".

Autovadītājiem ar neērtībām būs jāsakaras arī posmā uz Vidzemes šosejas (A2), kur par diviem miljoniem no valsts budžeta līdzekļiem gandrīz septiņu kilometru posmā no Siguldas līdz Augšlīgatnei (53,6.km-60,22.km) paredzēti virskārtas atjaunošanas darbi.

Kā pastāstīja A.Kononova, šobrīd tiek gatavota iepirkuma dokumentācija, lai izsludinātu valsts budžeta finansētu tilta pār Lielo Juglu Rīgas apvedceļa (A4) 4,20. km atjaunošanu. Tāpat šogad tiks atjaunots ceļa pārvads autoceļā Tīnūži–Koknese (P80) 19,17. km starp "Jaunstakaru" un "Dekšņu" viensētām.

Jau augustā plānots pabeigt tilta pārbūvēti pār Langas upi autoceļā Rīgas robeža–Carnikava–Ādaži (P1) 21,70. Km. Savukārt tilta pār Ķekavu a/c Mežvidi–Baldone (P91) 1,20. km pārbūvei pašlaik notiek iesniegto piedāvājumu izvērtēšana. Beidzot tiks uzsākta arī tilta pār Gauju Siguldā pārbūve. Kad tā sāksies, pēc A.Kononovas teiktā, vēl nav zināms, jo notiek iepirkuma vērtēšanas process. Vēl tiks pārbūvēts tilts pār Mazo Juglu Suntažos.

Jautāta par būtiskiem satiksmes ierobežojumiem remontu laikā, A. Kononova skaidroja, ka ceļu slēgšana nav paredzēta, tomēr autovadītājiem jārēķinās ar neērtībām un samazinātu braukšanas ātrumu ceļu remontu vietās. Precīzus satiksmes ierobežojumus varēs zināt tikai tad, kad ceļu būvdarbu veicēji iesniegs savus plānus.

Tomēr, kā atzīmēja A. Kononova, visbūtiskākie ierobežojumi, kas noteikti radīs vislielākās neērtības, būs laikā, kad tiks veikta ceļa seguma pārbūve autoceļa posmā gar Rīgas HES.

"Šis ir viens no Pierīgas lielākajiem projektiem, kam šogad piešķirts ERAF līdzfinansējums. Tiks pārbūvēts reģionālā ceļa Rīgas HES-Jaunjelgava (P85) 8,6 km garais posms no 40,2.km līdz 48,8.km, tajā skaitā krustojums ar reģionālo ceļu Bauska – Linde (P88). Labojamais posms sākas pie minētā krustojuma un beidzas krustojumā ar vietējo ceļu Enkurnieki-Birzgale (V979). Šis ceļš iepriekš bija ļoti kalnains, tādēļ šī projekta ietvaros tas kļūs nedaudz līganāks. Tāpat bez diviem ceļu pieslēgumiem tiks pārtaisīti arī divi tiltiņi," skaidroja A.Kononova, piebilstot, ka kopējās projekta izmaksas ir 6,225 miljoni eiro.

Būvobjekti un satiksmes ierobežojumi Pierīgā (ar sarkanu krāsu atzīmēti aktīvie darbi, ar zaļu – plānotie).Būvobjekti un satiksmes ierobežojumi Pierīgā (ar sarkanu krāsu atzīmēti aktīvie darbi, ar zaļu – plānotie).