31.03.2016 11:42

Siguldas pagasta Peltes ciemā plānoti nozīmīgi infrastruktūras uzlabošanas darbi

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas pagasta Peltes ciemā plānoti nozīmīgi infrastruktūras uzlabošanas darbi arhīvs un Siguldas novada pašvaldība

Lai mērķtiecīgi attīstītu Siguldas pagasta un Peltes ciema infrastruktūru, izstrādāta satiksmes organizācijas shēma un infrastruktūras attīstības plāns, ko plānots ieviest līdz 2018. gadam, šim mērķim atvēlot vairākus miljonus eiro. Jau šogad tiks uzsākti projektēšanas darbi Helmaņa ielas pārbūvei.

Projektā plānots 2016.–2017. gadā izbūvēt asfalta segumu Helmaņa ielas posmā no Ābeļu līdz Graudu ielai un no Graudu līdz Jūdažu ielai projektēt grants segumu.

Lai uzlabotu transporta plūsmu Ābeļdārza teritorijā, jau šogad pašvaldība gada otrajā pusē iekļaus būvprojektā Dailes, Ābeļu, Pīlādžu, Avotu un Pļavu ielas savienošanu, kas tiks īstenota pēc tam, kad centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu uzņēmums SIA "Saltavots" veiks ūdensvada izbūvi būvprojektā plānotajā ielu savienošanas teritorijā. SIA "Saltavots" 2016./2017. gadā atjaunos kanalizācijas tīklus Dailes, Pīlādžu un Ābeļu ielā, tiks izstrādāts arī tehniskais projekts ūdensvada pārbūvei Helmaņa ielas rajonā.

SIA "Saltavots" 2017. gadā veiks ūdensvada pārbūvi Helmaņa ielā līdz Graudu ielai, kas turpināsies 2018. gadā un 2019. gadā, kad ūdensvada pārbūve tiks veikta Helmaņa un Jūdažu ielā līdz Lauku ielas krustojumam. SIA "Saltavots" 2018. gadā plāno ūdensvada un kanalizācijas izbūvi Strauta ielā, ja vismaz 95% īpašumu tiks pieslēgti izbūvētajiem tīkliem. Pēc tam, kad infrastruktūras sakārtošanas darbus būs beidzis SIA "Saltavots", pašvaldība veiks ielu grants seguma atjaunošanu visā Ābeļdārza teritorijā.

Lai arī teritorija gar valsts autoceļu A2 ir VAS "Latvijas Valsts ceļi" apsaimniekojamā teritorija, domājot par novada iedzīvotāju drošību, no 2017. gada līdz 2018. gadam pašvaldība par saviem līdzekļiem plāno izstrādāt būvprojektu un izbūvēt grantētu gājēju ietvi paralēli valsts autoceļam posmā no Jūdažu līdz Zinātnes ielai. Gājēju ietves plānots izbūvēt arī Institūta un Mores ielā.

Savukārt VAS "Latvijas Valsts ceļi" ir izstrādāts būvprojekts autoceļa A2 un Zinātnes ielas krustojuma pārbūvei. Krustojuma pārbūvi, uzlabojot autosatiksmi un gājēju drošību, plānots veikt tuvākajā laikā. Turpinot sakārtot autoceļu A2, 2018. gadā VAS "Latvijas Valsts ceļi" plāno izbūvēt gājēju pāreju autoceļa A2 krustojumā ar Pīlādžu un Nītaures ielu.

Vērienīgus pārbūves darbus pašvaldība šogad plāno veikt arī Zinātnes ielas posmā no autoceļa A2 līdz Mālpils šosejai (P8), būvdarbu plānotās izmaksas ir teju miljons eiro. Pašvaldība šobrīd veic dokumentācijas sagatavošanu, lai iesniegtu projekta pieteikumu Eiropas Savienības fondu apguvei. Darbu veikšanai plānots piesaistīt Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējumu 470 000 eiro apmērā. Drīzumā pašvaldība plāno izsludināt iepirkuma konkursu minētā posma pārbūvei, lai jau šovasar varētu uzsākt būvdarbus.

2016. gada pirmajā pusē AS "Sadales tīkls" paredzējis veikt izmaiņas Peltes ciema elektropiegādes līnijām, nomainot atklātā tipa gaisa vadus uz iekārto kabeļu pārvadi. Pēc šīs pārbūves pašvaldība varēs ierīkot ielu apgaismojuma sistēmu esošajos elektrības stabos Graudu, Jasmīnu un Strauta ielā.

Arī Siguldas pagasta Kultūras namā 2016. gadā tiek plānotas pārmaiņas – tiks remontēts ēkas ieejas mezgls, sanitārās telpas un pagrabs. Vienlaikus tiks pārskatīta telpu funkcionalitāte, un atbilstošas, labiekārtotas telpas tiks piedāvātas gan Siguldas pagasta pensionāru nodaļai, gan ģimenes ārsta praksei.

Vienlaikus ar infrastruktūras attīstības darbiem Siguldas pagasta teritorijā, līdzvērtīgi kā visā Siguldas novadā, tiek plānoti arī ikdienas ceļu un ielu uzturēšanas darbi – ceļu, ielu planēšana un greiderēšana. Martā pašvaldības speciālisti veikuši ielu un ceļu apsekošanu visā Siguldas novadā, un, tiklīdz laikapstākļi būs piemēroti, atsāksies novada ielu un ceļu remontdarbi.