31.12.2015 12:02

2015. gads Pierīgā: Sējā sakārto vidi kultūras pasākumiem un skaļi iesaistās "Rail Baltica" apspriešanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
2015. gads Pierīgā: Sējā sakārto vidi kultūras pasākumiem un skaļi iesaistās "Rail Baltica" apspriešanā Sējas novada pašvaldība

Aizvadītais gads Sējas novadam bijis ievērības cienīgiem notikumiem bagāts: tika veikti gan vērienīgi iestāžu labiekārtošanas un remontdarbi, gan plaši nosvinēti novada svētki. Apaļas jubilejas svinēja arī novada izglītības iestādes – Murjāņu sporta ģimnāzija un Sējas Mūzikas un mākslas skola.

Pašvaldība īpaši vēlas izcelt publiskās atpūtas vietas izveidi pie Pabažu ezera Sējas novada Pabažu ciemā. Īstenotā projekta rezultātā iespēja atpūsties un baudīt vispusīgus kultūras pasākumus sakārtotā vidē nu ir ne tikai Pabažu ciema, bet visiem Sējas novada un kaimiņu novadu iedzīvotājiem.

Jauna un produktīva vide šā gada laikā tika iekārtota arī Sējas pamatskolas skolēniem, skolotājiem un darbiniekiem, jo remontdarbu rezultātā skola tika pie pilnīgi jaunām, izremontētām telpām – metodiskais kabinets, bibliotēka, dabaszinību kabinets, datorklase un citas telpas papildinātas ar jaunām mēbelēm un modernu tehnisko aprīkojumu.

Visbeidzot, šķiet, viens no skaļākajiem notikumiem ne vien Sējas, bet arī citos novados šogad bija "Rail Baltica" projekts un tā publiskās apspriešanas. Jāteic, iedzīvotāji diezgan aktīvi tajās iesaistījās un neslēpa nedz savas emocijas, nedz nostāju.

* Lai pavēstītu saviem lasītājiem par 2015. gadā Pierīgā paveikto, uzrunājām Pierīgas pašvaldības un lūdzām pastāstīt par, viņuprāt, trim nozīmīgākajām lietām, kas šā gada laikā novadā paveiktas un par kurām būtu vērts uzzināt arī citu novadu iedzīvotājiem.