05.06.2012 10:34

Ādažnieki uzvar skolēnu konkursā ”Esi drošs – neesi pārdrošs”

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažnieki uzvar skolēnu konkursā ”Esi drošs – neesi pārdrošs” VUGD

"Līvu Akvaparks" un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) rīkotajās sacensības 7.un 8. klašu skolēniem bija jādemonstrē zināšanas par dažādiem ar drošību saistītiem jautājumiem.

 

Konkursa fināls norisinājās divos posmos, pirmajā – komandām bija jāparāda veiklība atraktīvas stafetes pārvarēšanā, otrajā – jādemonstrē savas teorētiskās zināšanas.

Konkursā "Esi drošs – neesi pārdrošs " pirmo vietu ieguva komanda "Zelta zobrats" no Ādažu vidusskolas. Uzvarētāji balvā ieguva bezmaksas "Līvu Akvaparka" apmeklējumu visai ģimenei, kā arī sadarbības partneru un atbalstītāju dāvanas, informēja VUGD.

Otrajā vietā ierindojās komanda "Krimulda" no Krimuldas vidusskolas, bet trešo vietu ieguva komanda "Zilais Dimants" no Ādažu vidusskolas. Tālākajās vietās ierindojās "Jūrmalnieki" no Jūrmalas pilsētas Mežmalas vidusskolas, "Ikšķile" no Ikšķiles vidusskolas un "KRBJ" no Ādažu vidusskolas. Šo komandu pārstāvji bija uzrādījuši vislabākos rezultātus divās iepriekšējās atlases kārtās.

Konkursa noslēgumā tā dalībnieki varēja klātienē vērot glābšanas operācijas paraugdemonstrējums, ko nodrošināja Gaisa spēku aviācijas bāze sadarbībā ar Jūras spēku flotili.

Konkurss tika rīkots Rīgas reģiona skolu 7.-8. klašu skolēniem, un tā galvenais mērķis ir drošības uz ūdens un tā tuvumā, pareizas rīcības ugunsgrēkā, drošības uz ielas un mājās, kā arī pirmās palīdzības sniegšanas akcentēšana un nepieciešamo iemaņu apgūšana.

Konkursā, kuru rīkoja "Līvu Akvaparks" un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests sadarbībā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Jūras spēku flotili, Valsts policiju un Latvijas Republikas Iekšlietu ministriju, šogad piedalījās 34 komandas.