13.10.2015 16:41

Mārupes pašvaldībā viesojas kolēģi no Salaspils

Autors  www.marupe.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes pašvaldībā viesojas kolēģi no Salaspils Mārupes novada pašvaldība

Vizītē Mārupes pašvaldībā 13.oktobrī, bija ieradušies kolēģi no Salaspils novada domes, lai iepazītos ar Mārupes pašvaldības izglītības iestādes "Zeltrīti" projektu.

Tā kā Salaspilī arī ir aktuāls bērnudārza vietu jautājums, Salaspils novada dome apsver iespēju par pirmsskolas izglītības iestādes būvniecību. Pieredzes apmaiņā uz Mārupes pašvaldību bija ieradušies seši Salaspils domes pārstāvji priekšsēdētāja Raimonda Čudara vadībā.

Vizītes laikā viesi pirmsskolas izglītības iestādē "Zeltrīti" tikās ar Mārupes novada domes priekšsēdētāju Mārtiņu Bojāru, priekšsēdētāja vietnieci, Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas vadītāju Līgu Kadiģi, domes izpilddirektoru Ivaru Punculi un iestādes vadītāju Ivetu Jirgensoni.

Salaspils delegācija tika iepazīstināta ar bērnudārza iekštelpu izvietojumu un ārtelpas iekārtojumu, uzzināja atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem par projekta saimniecisko pusi, rezultātā atzinīgi novērtējot bērnudārza "Zeltrīti" funkcionalitāti.

Pirmsskolas izglītības iestāde "Zeltrīti" celta 2010.gadā kā publiskās un privātās partnerības projekts. Ēkas projektu izstrādājis arhitekts Andris Vītols. Pielāgots šī bērnudārza projekts par pamatu ņemts arī bērnudārza Rožu ielā būvniecībai.

Vizītes noslēgumā Mārupes dome iepazīstināja kolēģus arī ar jaunuzcelto bērnudārzu Pērses ielā, PII "Lienīte" mazo māju, kuru apmeklē 108 bērni vecumā no 1,5 līdz 3 gadiem.