16.05.2015 16:05

Olaines pašvaldības uzņēmuma prioritāte šogad – namu apsaimniekošana un renovācija

Autors  Olaine.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines pašvaldības uzņēmuma prioritāte šogad – namu apsaimniekošana un renovācija arhīvs

Par Olaines pašvaldības uzņēmumu AS "Olaines ūdens un siltums" (OŪS) viedokļi mēdz krasi atšķirties, bet nav noslēpums, ka viena lieta no dažādiem skatpunktiem izskatās atšķirīgi.

Šoreiz par uzņēmuma nostāju, darbību un prioritāti šogad – namu renovāciju un apsaimniekošanu – stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Mārcis Mazurs.

– Novadā notikuši trīs semināri par daudzdzīvokļu namu siltināšanu, kas ir pirmais solis, lai sekmētu namu renovāciju. Kāpēc tas kļuvis aktuāli?

– Renovācijas process ir vajadzīgs ne tikai Olainē, bet daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām visā Olaines novadā, ņemot vērā to tehnisko stāvokli un energonoturību. Šobrīd nekas cits neatliek, kā šo procesu turpināt, stāstot un skaidrojot cilvēkiem, ka patiesībā šis ir vienīgais veids, kā viņi var saglābt savu īpašumu daudzdzīvokļu mājās. Olainē to mēģinām darīt ar OŪS palīdzību, bet Jaunolainē un Gaismās ar SIA "Zeiferti" palīdzību.

Gribētos, lai jaunu cilvēku šajos semināros būtu vairāk. Mūsu mērķis ir radīt interesi un uzrunāt tos cilvēkus, kas vēlas darīt, mainīt un radīt labos piemērus. Ja pirmajā posmā spētu renovēt vienu līdz trīs mājas, tā jau būtu maza uzvara un labais piemērs, kā arī stāsts, ko vienas mājas iemītnieki varētu stāstīt blakus mājai, utt. Laba pieredze iedvesmo.

– Zinu, ka daudzu cilvēku apziņā joprojām dzīvo uzskats, ka viņiem viss pienākas. Vai varam runāt, ka pienācis laiks, kad attiecības ar apsaimniekotāju ir attiecību forma "klients – uzņēmums"?

– Tieši tā. Iedzīvotājs apzinās, ka tas, kas notiek dzīvoklī, ir viņa atbildība, un lielākai daļai ir tā apziņa un izpratne, ka tas ir "mans". Lielākās problēmas sākas tad, kad dzīve piespiež saskarties ar jēdzienu "kopīpašums". Daudzdzīvokļu ēkās ir arī kopīpašuma domājamās daļas, par kurām tāpat ir jārūpējas, un gribētu teikt, ka tas ir jādara tāpat, kā par savu dzīvokli. OŪS ir dzīvojamā fonda apsaimniekotājs, tad viens no uzdevumiem ir sākt mainīt šo apziņu, un viens no veidiem, kā to varētu veikt, ir renovācijas procesi. Ir īstais laiks, lai ne tikai skaidrotu to, kāpēc renovācija ir vajadzīga, bet vēlreiz atgādinātu, kas ir kopīpašums.

– Cilvēki domā tikai par savu dzīvokli un ērtībām, neaizdomājas, ka renovācija maina pilsētas estētisko izskatu, dzīvokļa cena renovētā mājā ir augstāka. Tas, ko iedzīvotāji noteikti vēlas zināt – kādi ir galvenie ieguvumi?

– Ieguvumus var nosacīti dalīt divās daļās. Viena daļa – tā ir ēkas energoefektivitāte, kas akumulējas rēķinos, proti, par apkuri jāmaksā mazāk. Viens no risinājumiem ir renovēt esošo apkures sistēmu, izbūvējot horizontālas divcaurules apkures sistēmu. Šobrīd Olainē ir dažas ēkas, kur ir līdzīgas sistēmas un ir individuālie siltuma skaitītāji, un dzīvokļos var individuāli regulēt siltumu paši. Bet ir svarīga nianse, par kuru ir jārunā uzreiz.

Mēs kā uzņēmums, kas apsaimnieko ēku, esam paredzējuši metodiku, kas nosaka, ka cilvēkam tomēr ir jāmaksā zināma daļa no siltuma apjoma, pat neskatoties uz to, ka viņš vispār ir nogriezis radiatoros siltumu. Te ir stāsts par kopības vienlīdzību attiecībā uz siltuma sadali ēkā, kā arī nepieciešamība apkures sezonā ievērot noteiktus temperatūras rādītājus ēkas iekšienē.

Mūsu pienākums ir šo metodiku piedāvāt un apspriest mājas sapulcē, par ko parasti ir asas debates. Labā ziņa ir tā, ka iedzīvotāji agri vai vēlu spēj vienoties un pieņemt lēmumu, jo tas ir izdevīgi viņiem pašiem.

Otra lieta, ko vēlējos minēt pie ieguvumiem, – vizuālais tēls un nekustamā īpašuma cena. Jāsaprot, ka, siltinot un renovējot ēku, savedot kārtībā ēkas konstrukcijas, palielinās īpašuma vērtība.

– Lielākais darbs laikam ir izskaidrot iedzīvotājiem renovācijas nepieciešamību un ieguvumus. Ja mājā ir šis 51 %, kas procesu atbalsta, pārējais jau ir tikai darbu organizēšana.

– Jā, tas jau ir zināms scenārijs, un var piekrist, ka viens no svarīgākajiem punktiem šobrīd ir tieši pašu iedzīvotāju izpratne. Jāsaprot, ka iedzīvotāji saņem arī būtisku atbalstu. Nākamajā Eiropas fondu finansēšanas periodā valdība paredzējusi mazliet citādāku kārtību, proti, ja pie veiksmīgas projekta realizācijas mājas kopība iepriekš varēja saņemt 50 % Eiropas finansējumu, tad šobrīd atbalsts varētu būt līdz 35 %, taču OŪS kopā ar Olaines pašvaldību izstrādājuši mehānismu, kā rezultātā kopējais atbalsts Olaines novada iedzīvotājiem joprojām saglabāsies šo 50 % apmērā.

– Bet vai nevar būt situācija, ka process jau sācies, ir projekts, un pēkšņi kāds vai kādi dzīvokļu īpašnieki izdomā lēmumu mainīt?

– Sākotnējā balsojumā vienas mājas iedzīvotāji balsos par to, ka viņi šo renovāciju vēlas un piekrīt, ka ēkai tiks veikts energoaudita pārskats, sagatavots tehniskās apsekošanas atzinums un izstrādāts tehniskais projekts. Pēc šīs dokumentācijas sagatavošanas un kontroltāmes izstrādes mājas iedzīvotāji veiks galējo balsojumu par renovācijas sākšanu savā mājā. Ja kopība šajā etapā tomēr atsakās no mājas renovācijas, tad finansējums, kas nodrošina iepriekšminētās dokumentācijas sagatavošanas izmaksu finansēšanu, netiek attiecināts no pašvaldības finansējuma, bet ir jāsedz pašiem iedzīvotājiem.

– Doma ir tāda, ka iedzīvotāju pašu spēkos ir daudz ko mainīt, nevis iedomāties, ka viņu pienākums ir tikai prasīt un gaidīt, ka lēmumu viņu vietā pieņems uzņēmums.

– Olainē ir viens labs piemērs, un tā ir māja Zeiferta ielā 16. Mājas vecākais ir Jurēviča kungs, kas varētu būt piemērs, no kā iedvesmoties un skatīties, kā vajadzētu rīkoties atbildīgiem un ieinteresētiem mājas vecākajiem. Viņš ir ļoti aktīvs, un šī māja bija viena no retajām Olainē, kas savulaik pieņēma lēmumu maksāt paaugstinātu apsaimniekošanas maksu ar domu veidot uzkrājumus mājai un, ja nepieciešams, risināt dažādus mājas renovācijas jautājumus.

Pateicoties kādreiz pieņemtajam pareizajam lēmumam, šajā mājā jau šobrīd ir veikti vairāki svarīgi ēkas iekšējo komunikāciju un ēkas konstrukciju siltināšanas darbi. Gandrīz visus šos darbus varēja veikt bez aizņēmuma, tikai par uzkrāto apsaimniekošanas naudu. Tas ir labais piemērs un stāsts, kā arī apliecinājums tam, ka lielāka apsaimniekošanas maksa ir rezultējusies konkrētos darbos.

Ir arī zināma atšķirība, vai ēku apsaimnieko privātā sektora pārstāvis, kuram šis pakalpojuma veids ir kā bizness, vai ēku apsaimnieko pašvaldības uzņēmums, kuram būtībā tā ir nodota kā pašvaldības deleģēta funkcija. Lai apsaimniekošanas nozare uzņēmumā kļūtu daudz kvalitatīvāka, ir jāpārskata paši apsaimniekošanas principi, kā tas vēsturiski Olaines novadā ir izveidojies un kā saglabājies. Ja ir mazas apsaimniekošanas maksas, tad mēs turpinām tikai funkcionēt. Kāda ir izeja? Viena no izejām ir renovētas ēkas, otra ir apsaimniekošanas maksu pārskatīšana. Ņemot vērā to, ka mūsu nami noveco, apsaimniekošanas tēriņi tikai palielināsies.

Iepriekš:

Daudzstāvu namu siltināšanu kavē namīpašnieku nespēja vienoties

Pastāv bažas, vai mazāka atbalsta dēļ nākamajos gados Pierīgā būs vēlme siltināt ēkas