30.04.2015 19:42

Atkāpjas Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds

Autors  Ieva Karlsberga
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Guntars Grīnvalds ceturtdien atkāpies no Krimuldas novada domes priekšsēdētāja amata Guntars Grīnvalds ceturtdien atkāpies no Krimuldas novada domes priekšsēdētāja amata Einārs Binders

Pēc paša iniciatīvas ceturtdien Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds iesniedza domes deputātiem dokumentu par atkāpšanos no amata un beidza pildīt novada vadītāja pienākumus.

Šāds lēmums tika skatīts novada domes sēdē šī gada 30. aprīlī. Domes priekšsēdētāja pienākumus uz laiku, līdz tiks ievēlēts jaunais novada vadītājs, pildīs līdzšinējais domes priekšsēdētāja vietnieks Linards Kumskis (Reģionu alianse, ZZS).

"Pēc gandrīz divu gadu darba esmu pieņēmis jaunus profesionālus izaicinājumus, kuru dēļ būtu apgrūtināta pilnvērtīga pienākumu pildīšana kā domes priekšsēdētājam. Tomēr arī turpmāk darbošos novada interesēs kā deputāts un iesākto projektu sekmīgai realizācijai būšu domes Attīstības komitejas vadītājs," lēmumu skaidroja Guntars Grīnvalds.

"Šādu lēmumu pieņemt bija grūti, bet uzskatu, ka šo gandrīz divu gadu laikā kopā ar komandu un ar iedzīvotāju atbalstu esam realizējuši vai uzsākuši īstenot daudz jaunu iniciatīvu, kas ieviesušas jaunus vaibstus novada attīstībā. Arī personīgi iemesli ir bijuši par pamatu, kādēļ esmu izlēmis turpināt profesionālās gaitas citā projektā."

Jauns Krimuldas novada domes priekšsēdētājs tiks ievēlēts divu nedēļu laikā, informēja pašvaldības padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Inese Ozoliņa.

Par Krimuldas novada mēru G. Grīnvalds tika ievēlēts 2013. gadā. Toreiz par viņa iecelšanu amatā balsoja astoņi deputāti no "Reģionu alianses”, ZZS, kā arī viens partijas "Vienotība" pārstāvis.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Krimuldas novada domē septiņas no kopumā 15 vietām ieguva "Reģionu alianses" un Zaļo un zemnieku savienības apvienotais saraksts, sešas vietas – Krimuldas novada partija, pa vienai vietai tika partijai "Vienotība" un apvienībai "Iedzīvotāji".

Iepriekš:

Grīnvalds: Nevar trīs vai četri darbinieki izdarīt to, ko vajag darīt desmit cilvēkiem

Krimuldas baznīcas draudzei būs jauns vadītājs; Grīnvalds pilnībā nododas mēra pienākumu pildīšanai

Grīnvalds: pašvaldību apvienošana veicinās vēl lielāku plaisu starp novada centriem un pārējo Latviju

Grīnvalds: Lēdurgā ir jāieplūst dzīvībai

Grīnvalds: Draudzes priekšnieka amats man ir palīdzējis labāk saprast cilvēkus

Krimuldas mērs: Dažiem simpātijas pret veco domi traucē strādāt pašreizējai vadībai

Guntars Grīnvalds: Krimuldai vajag savu Positivus

Krimuldu turpmāk vadīs bijušais tieslietu ministrs; jaunajai vadībai izveidojusies visai izteikta opozīcija