19.05.2012 22:55

Muzeju naktī Saulkrastiem cauri trauc krāšņi tērpti velosipēdisti

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Muzeju nakts svētku sajūta Saulkrastos bija jūtama jau no vēlas pēcpusdienas, kad ielās devās riteņbraucēji. Muzeju nakts svētku sajūta Saulkrastos bija jūtama jau no vēlas pēcpusdienas, kad ielās devās riteņbraucēji. Krišjānis Grantiņš

Muzeju nakts ietvaros Saulkrastos notika krāšņs velobrauciens, kurā piedalījās teju 130 riteņbraucēju oriģinālos un krāsainos tērpos.

Saulkrastos Muzeju nakts sauklis šogad bija "Mums pie jūras jāpaliek". Interesantas aktivitātes sev varēja piemeklēt ikviena vecuma novada iedzīvotājs, kā arī viesi, kuri bija pulcējušies kuplā skaitā.

Raibo vakaru aizsāka Saulkrastu Velosipēdu muzeja antīkā un neparastā eksponāta prezentācija, kā arī svinīga muzeja sveikšana 15. gadu jubilejā. Taču jau pēc neilga laika sveicēji vienojās kopīgā, dziesmotā velobraucienā. Radošās apvienības "Seasidefeeling" pārstāve Asnate Grēve pastāstīja, ka jaunākais brauciena dalībnieks ir tikai divus mēnešus vecs, savukārt vecākais sasniedzis jau cienījamo 75 gadu vecumu.

Izrotāt velosipēdus un piemeklēt izdomas bagātus tērpus bija steiguši riteņbraucēji no Saulkrastiem, Zvejniekciema, Rīgas, Skultes, Ogres, Sējas un Bīriņiem. "Mūsu moto ir "Ieripo vasarā Saulkrastos". Šis ir pirmais mūsu velobrauciens, taču ceram, ka tas izveidosies par tradīciju."

Velobrauciena galamērķis bija nule uzbūvētais Saules laukums, kur plašā pulkā sanākušos sveica Pēterupes (Saulkrastu) luterāņu baznīcas mācītājs Ivo Pavlovičs jeb vecākā kuģa – Pēterupes baznīcas – vadītājs. Saulkrastu mērs – kapteinis Ervīns Grāvītis un priekšsēdētāja vietnieka Normunds Līcis atzina, ka Saules laukuma atklāšana ir emocionāls brīdis. "Šis tiešām bija sapnis, ka Saulkrastiem būs jauns centrs. Katram dzīvam organismam ir vajadzīga sirds. Tā ir vajadzīga gan asinsritei, gan arī sajūtām. Ceru, ka Saules laukums būs Saulkrastu sirds."

Vakara gaitā uz skatuves varēja vērot krāsainus priekšnesumus, mazākie mielojās ar cukurvati un piedalījās radošajās darbnīcās, sienot mezglus, gatavojot papīra un koka kuģus vai pat tiekot pie ķermeņa gleznojuma. Muzeju naktī Saulkrastos notika arī daiļāko Lielo un Mazo Saulkrastu Katrīnu un brašāko Lielo un Mazo Saulkrastu Kapteiņu apbalvošana, kā arī uz lielā ekrāna tika demonstrēta kinofilma "Zvejnieka dēls".