10.05.2012 17:56

Foto: Zvēr uzticību Mārupes novadam

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes novada pašvaldības policijas priekšnieks Juris Jēkabsons (vidū) ziņo novada domes priekšsēdētājam Mārtiņam Bojāram Mārupes novada pašvaldības policijas priekšnieks Juris Jēkabsons (vidū) ziņo novada domes priekšsēdētājam Mārtiņam Bojāram Krišjānis Grantiņš

Ceturtdien Mārupes novada Pašvaldības policijas reprezentācijas pasākuma laikā 16 policijas darbinieki nodeva svinīgo zvērestu "kalpot Mārupes novada iedzīvotājiem un visai Latvijas tautai".

 

Gandarījumu par sadarbību kopš novada pašvaldības policijas darba sākuma janvāra vidū, kā arī laba vēlējumus un solījumus vajadzības gadījumā cits citam palīdzēt svinīgajā pasākumā pauda gan Mārupes ļaudis, gan kolēģi no citiem novadiem. Tāpat arī Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone, kura pauda cerību, ka mārupieši varēs kalpot par piemēru tam, kā viena novada ietvaros sekmīgi sadarbojas valsts un pašvaldības policijas – abas struktūrvienības Jaunmārupē mājo zem viena jumta.

Šo aspektu par vienu no savas darbības galvenajiem stūrakmeņiem nosauca arī Mārupes novada pašvaldības policijas priekšnieks Juris Jēkabsons: "Viena no manām prioritātēm, stājoties pašvaldības policijas priekšnieka amatā, bija tas, lai mēs ar Valsts policiju strādātu plecu pie pleca. Iedzīvotāji taču var nezināt, kura ir vienas policijas kompetence un kura otras. Tagad mēs visi esam blakus kabinetos un cilvēku problēmas atrisinām kopīgiem spēkiem. Nesen Mārupē tika veikta aptauja, un atsauksmes par policijas darbu ir pozitīvas."

Aizvadītajos mēnešos Mārupes pašvaldības policijas darbinieki saņēmuši 228 izsaukumus, aizturējuši 76 personas un sastādījuši 117 administratīvos protokolus. "Vakardien pat – pēc iedzīvotāju sniegtās informācijas saņemšanas par netiklu darbību veikšanas pie mācību iestādes tika aizturēts vīrietis, tā saucamais "mētelīšu virinātājs". Pie veikala arī aizturējām velosipēdu zagli. Iepriekš sadarbībā ar Valsts policiju notikuma vietā esam aizturējuši vēl vairākus zagļus," stāsta J.Jēkabsons. Vienlaikus viņš piebilst, ka statistika nekādā gadījumā neesot policijas pašmērķis.

"Mūsu pašvaldības vadības stingrs uzstādījums – mums nav jāsasniedz kāds noteikts aizturēto personu vai piespriesto sodu skaits. Tādu prasību pret darbiniekiem nav. Tajā pašā laikā pašvaldības policijas darbinieks nedrīkst paiet garām un neievērot likumpārkāpumu. Viņa uzdevums ir to novērst vai arī veikt pārrunas ar cilvēkiem, ja šis pārkāpums nav tik nopietns."

Pēc Jēkabsona vārdiem, Valsts policijas statistika liecina – kopš pašvaldības policijas izveidošanas noziegumu skaits novadā nav īpaši mainījies, taču ir samazinājies to smagums. Vairāk esot sīku zādzību, piemēram, automašīnu spoguļi, ko ir grūti apkarot tik lielā teritorijā, kāds ir Mārupes novads.

"Policijas darbu īstermiņā novērtēt nevar, taču ceru, ka mums izsniegto uzticības kredītu mēs attaisnosim. Nevaram apsolīt, ka noziedzību pilnībā izskaudīsim, taču dzīvi noziedzīgajiem elementiem noteikti sarežģīsim," apgalvo Mārupes pašvaldības policijas priekšnieks.