21.10.2014 13:54

Krimuldas novadam piešķir 5093 eiro lietusgāžu radīto izdevumu segšanai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Krimuldas novadam piešķir 5093 eiro lietusgāžu radīto izdevumu segšanai "Latvijas Valsts ceļi"

Valdība otrdien nolēma piešķirt Krimuldas novada pašvaldībai 5093 eiro, lai novērstu lietusgāžu radītos postījumus pašvaldības ceļu infrastruktūrai un kompensētu izdevumus.

To paredz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotais Ministru kabineta rīkojuma projekts "Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"", ko valdība akceptēja 21. oktobrī.

2014. gada 29. jūlijā spēcīgu lietusgāžu laikā būtiski tika bojāti Krimuldas novada pašvaldības ceļi Igauņi–Viešas–Tūristu bāze, Šoseja–Gūtmaņi un ceļš Kungu rija–Lauri.

Pamatojoties uz Krimuldas novada pašvaldības iesniegto informāciju, ceļam Igauņi–Viešas–Tūristu bāze visa ceļa garumā (5,59 km) tika izskalota ceļa nomale un braucamā daļa. Bija nepieciešamas veikt ceļa remontu, renovējot ceļa segumu, attīrot esošo notekgrāvi un izveidojot jaunu.

Ceļam Šoseja–Gūtmaņi bija bojāts ceļa segums 1,11 km garumā, un bija nepieciešams veikt ceļa seguma remontu, izlidzinot ceļa segumu. Ceļam Kungu rija–Lauri tika izskalota ceļa nomale un bojāts ceļa segums (0,263 km), tāpēc tika veikta ceļa seguma renovācija un ceļa seguma izlīdzināšana.

Saskaņā ar kārtību, kādā piešķir un izlieto līdzekļus neparedzētiem gadījumiem, pašvaldība papildus nodrošinās 30 % no kopējiem izdevumiem, kas nepieciešams lietusgāžu radīto postījumu novēršanai. Krimuldas novads nodrošinās līdzfinansējumu 2182 eiro apmērā, pavēstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.