17.10.2014 11:31

Ropažu novada bērnudārzs "Annele" paplašinās

Autors  Inga Koleča, "Ropažu Vēstis"
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažu novada bērnudārzs "Annele" paplašinās publicitātes

Lai nodrošinātu mācību satura izpildi atbilstoši mūsdienu prasībām Ropažu novada pirmsskolas izglītības iestādē "Annele", tajā notiek vērienīgi rekonstrukcijas darbi.

Tas arī audzēkņiem dos iespēju nodrošināt mācīties un darboties mūsdienīgos, drošos un bērniem piemērotos apstākļos. Līdz ar šiem darbiem pirmsskolas izglītības iestādes ēka tiks paplašināta ar papildus telpām, uzceļot piebūvi.

Projekta realizācijas laikā papildus esošajām telpām pirmsskolas izglītības iestāde tiks paplašināta ar divu jaunu grupu telpām, mūzikas/svētku zāli, tehnoloģiju telpu, kurā, izmantojot interaktīvo mācību metodes, varēs darboties vecāko grupu audzēkņi, aktiermākslas studiju, kurā bērniem tiks dota iespēja izkopt un attīstīt runas un uzstāšanas prasmes, kā arī mākslu telpu, jaunu, daudz ērtāku un ietilpīgāku ēdamzāli un tehniskās darbošanās telpu. Piebūvē paredzēts izveidot jaunus darbinieku kabinetus, savukārt pašreizējos darbinieku kabinetus turpmāk plānots izmantot kā saimniecības preču noliktavu, veļas mazgātavu un noliktavu, sāls istabu un psihologa kabinetu.

Darbus plānots pabeigt līdz nākamā gada 31. jūlijam, lai jauno mācību gadu 2015. gada septembrī PII "Annele" varētu sākt jaunā, paplašinātā, funkcionāli ērtākā ēkā ar 10 audzēkņu grupām, kuras visas atrodas vienuviet. Pie esošās demogrāfiskās situācijas novadā rekonstrukcija nozīmē to, ka jau pavisam tuvā nākotnē PII "Annele" spēs nodrošināt pirmsskolas izglītības ieguvi bērniem, sākot no 1,5 gadiem.

Rekonstrukcijas darbu norisi 100 % finansē pašvaldība, kas rekonstrukcijas darbu veikšanai ņēmusi kredītu. Darbus veic atklāta konkursa kārtībā uzvarējusī SIA "Orions Celtniecības kompānija" par kopējo līguma summu 1 164 921 eiro.