16.10.2014 09:27

Plūdu draudu situācija Ogres pusē mazinājusies – ūdens līmenis Urgas upē krities, taču evakuēti trīs cilvēki (papildināta plkst. 11.30)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Plūdu draudu situācija Ogres pusē mazinājusies – ūdens līmenis Urgas upē krities, taču evakuēti trīs cilvēki (papildināta plkst. 11.30) Ogrenet.lv

Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis informē, ka pa nakti Urgas upē ūdens līmenis krities par septiņiem centimetriem.

Pievienotas pirmās divas rindkopas.

Ugunsdzēsēji ceturtdienas rītā no vienas mājas plūdu skartajā teritorijā Ogrē evakuējuši vēl trīs cilvēkus – vienu vīrieti invalīdu un divus jauniešus. Līdz ar to kopumā no plūdu skartajām vietām evakuēti desmit cilvēki un trīs suņi, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Vetere.

Dienesta rīcībā esošā informācija liecina, ka plūdu rezultātā appludinātas apmēram 150 mājas. Plūdu seku likvidēšanā patlaban strādā pašvaldības rīcībā esošie sūkņi un trīs VUGD augstas veiktspējas sūknēšanas moduļi.

Šobrīd Urgas upē izvietoti seši ūdens sūkņi, no kuriem trīs ir lieljaudas un trīs mazie sūkņi, raksta portāls "Ogrenet.lv". Divi lieljaudas un trīs mazākas jaudas sūkņi darbojas Urgas upes sūknētavas baseinā, viens lieljaudas – Stūrīšu gatves un Pureņu ielas krustojumā. Sūkņi darbojušies visas nakts garumā.

U. Ulmanis norāda, ka pa nakti cilvēku evakuācija nav bijusi nepieciešama, pašvaldības policija izglābusi applūdušajā teritorijā nomaldījušos suni, kas nogādāts dzīvnieku patversmē.

"Šobrīd 15 cilvēki atrodas applūdušajā teritorijā savās dzīvesvietās, no tiem astoņi ir tādi, kuri atrodas mājās un nepārvietojas. Ar šiem iedzīvotājiem tiek uzturēti kontakti, tiem, kuri ir izteikuši vēlēšanos, pievests silts ēdiens," saka U. Ulmanis. "Uz vietas atrodas zemessardze, VUGD, pašvaldības policijas darbinieki."

Vakardienas "apokaliptiskie" plūdi Suntažos, kā tos nodēvējuši vietējie iedzīvotāji:




Fotogalerijā apskatāmas bildes no reportāžas, kā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Ogrē ar augstas veiktspējas sūkni jeb moduli "BaltFloodCombat" mēģina ūdeni no applūdušās Pureņu ielas pārvadīt pāri Stūrīšu gatvē izbūvētajai caurtekai. Kā norāda VUGD, šis agregāts spēj īsā laikā pārsūknēt lielu ūdens daudzumu.

Kamēr citas Urgas caurtekas Pureņu ielā 15. oktobra vakarā jau bija izraktas, Stūrīšu gatvē to liedza darīt ieguldītās komunikācijas – gāzesvads, "Lattelecom" kabeļi un kanalizācijas novadcaurules.

Jāpiebilst, ka elektrība bija atslēgta ne tikai Pureņu ielā, bet arī vēl vairākām mājām Jaunajā gatvē, Pārogres gatvē un citās apdzīvojamās vietās Pārogrē, ieskaitot plūdus neskartās ēkas. Papildu sūkņi uzstādīti arī Urgas sūknētavā, lai palielinātu ūdens novadīšanas apjomu uz Daugavu.

Iepriekš:
Plūdi izraisa vietēju apokalipsi Pierīgas kaimiņiem; par bīstamību brīdina arī Salaspilī
Pamatīgās lietavas izraisījušas krīzi Ogrē: no krastiem izgājusi upe, uz dažām stundām no ārpasaules šķirts ciems