06.10.2014 07:34

Baldonieši TV spēlē aizstāvēs sava novada godu

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldones komanda – Lilija (no kreisās), Arvīds un Jānis – atzīst, ka spēles filmēšanas process bijis gan interesants, gan devis vērtīgu pieredzi. Baldonieši uzskata, ka bijuši laba komanda, kurā katrs devis nozīmīgu pienesumu. Baldones komanda – Lilija (no kreisās), Arvīds un Jānis – atzīst, ka spēles filmēšanas process bijis gan interesants, gan devis vērtīgu pieredzi. Baldonieši uzskata, ka bijuši laba komanda, kurā katrs devis nozīmīgu pienesumu. publicitātes

Kopš 2. oktobra ceturtdienu vakaros LTV1 kanālā skatāms "Latvijas Mobilā Telefona" un "VFS Films" kopdarbs ‒ aktīvu dzīves pozīciju godinoša TV viedspēle "Ciemos".

Tā, provocējot Latvijas ciemu vietējos iedzīvotājus vienoties draudzīgā azartā, pārbaudīs runas par to, ka katrs Latvijas ciems ir mazs mūsu lielās planētas modelis, ārpus kura viss notiekošais šķiet mazsvarīgs, un ka katrs Latvijas ciems ir labāks par kaimiņciemu.

Spēles būtība ir atklāt ko jaunu par savu un arī kaimiņu ciemu, talkā ņemot dalībniekiem iepriekš neizpētītas funkcijas it kā labi pazīstamajos viedtālruņos. Viedspēles pirmajā raidījumā skatītāji varēs iepazīties ar piecām komandām – pa vienai no Latvijas vēsturiskajiem novadiem, to skaitā ‒ Sēlijas. Katrā komandā būs trīs dažādu paaudžu cilvēki, kas, apvienojot viedumu, briedumu un jaunību, pirmajos piecos raidījumos iesildīsies un uzkrās zināšanas, lai tālāk cīnītos par labākā ciema godu.

Katrs raidījums, kurā komandas varēs parādīt savas zināšanas un erudīciju, būs veltīts vienam Latvijas novadam. Katra komanda pārstāvēs kādu ciemu vai mazpilsētu: Kurzemi – Vaiņode, Zemgali – Baldone, Vidzemi – Alūksne, Sēliju – Viesīte, Latgali – Rogovka.

Īsi pirms pirmā raidījuma "Rīgas Apriņķa Avīze" uzrunāja Baldones komandu, kurā jaunību pārstāv Lilija Kolosa, briedumu – Jānis Eglīts, viedumu – Arvīds Brauers.

Lilija: "Visu laiku smaidīju!"

Baldones komandas jaunākā dalībniece, astoņpadsmit gadus vecā Lilija Kolosa, pastāsta, ka spēlē nokļuvusi pavisam nejauši un par to uzzinājusi tikai iepriekšējā vakarā pirms pirmās filmēšanas. Par sevi Lilija teic, ka ir aktīva un radoša personība, tāpēc studē Ekonomikas un kultūras augstskolā un smeļas zināšanas izklaides un atpūtas industrijas vadībā. Jau no 2007. gada nopietni pievērsusies hip-hopa dejai, pēdējos divus gadus organizē arī šo deju treniņus. Ir gandarīta par iespēju veicināt hip-hopa popularitāti Baldonē. Lilija atzīst, ka labi orientējas viedtālruņu funkcijās.

Lai gan spēles līguma nosacījumi neļauj izpaust informāciju par tās norisi, Lilija neslēpj, ka filmēšanas process bijis ļoti jautrs un interesants: "Baldones grupa bija forša, un ar abiem vīriešiem vienmēr bija jautri un par ko parunāties," Viņa piebilst, ka nav nozīmes biedru vecumam, ja vien ir kopējas intereses. Tāpat jaunā sieviete stāsta, ka emocijas pēc katras filmēšanas dienas situšas augstu vilni un bijušas neaprakstāmas. "Man visu laiku gribējās smaidīt un dalīties ar piedzīvoto, bet nedrīkstēja," pauž Lilija un atzīst, ka ieguvusi lielu pieredzi komunicēt, un, kaut licies, ka būs grūti, Baldones komandas sastāvā jutusies viegli.

Izmantoja iespēju popularizet novadu

Baldones novada domes deputāts un domes priekšsēdētājas vietnieks Jānis Eglīts TV spēlē nokļuvis, novada sabiedrisko attiecību speciālistes uzrunāts. Kaut dzimis rīdzinieks, viņš Baldonē dzīvo jau desmito gadu. Savā pieteikumā dalībai spēlē Jānis atklāj to, ka brīvajā laikā labprāt makšķerē, aizraujas ar komandu sportu un viņu interesē viss jaunais un adrenalīnu raisošais. Viedtālruņu piedāvātās iespējas uzskata par mūsdienu cilvēka ikdienu.

"Piedāvājumam piedalīties TV spēlē piekritu, ilgi nedomājot, jo kā novada domes deputāts uzreiz sapratu ‒ jāizmanto iespēja popularizēt Baldones novadu! Tāds bija mans sākotnējais mērķis," par lēmumu iesaistīties spēlē stāsta Jānis.

Viņš atzīst, ka spēlē gājis visai labi un viņš ieguvis vērtīgu pieredzi, iepazinies gan ar citu novadu cilvēkiem, gan vietām Latvijā, ko iepriekš nebija redzējis. "Ļoti patika Rogovkā, Viesītē un Vaiņodē. Sapratu, ka nākamvasar izmantošu atvaļinājumu, lai apceļotu Latviju ‒ tieši līdz šim neredzētās vietas," saka baldonietis un aicina arī citus vispirms apceļot Latviju, nevis doties ārzemju ceļojumos.

Jautāts par savu pienesumu Baldones grupas darbā, Jānis teic, ka pašam par sevi esot grūti spriest, taču atzīst, ka atklājis sevī kādu īpašību, no kuras vajadzētu tikt vaļā. "Jutos lepns startēt kopā ar tik labiem komandas biedriem kā Lilija un Arvīds. Domāju, ka sākotnējais mērķis – popularizēt Baldones novadu – ir sasniegts. Tagad atliek cerēt, ka izdosies atvest mājās uzvaru," viņš gandarīti rezumē.

Būt vienmēr kustībā

Vecākais un viedākais Baldones komandas dalībnieks Arvīds Brauers atzīst, ka spēlē piekritis piedalīties tāpēc, ka viņa dzīves aicinājums ir vienmēr kaut kur doties, nesēdēt uz vietas. Viņš ir vectēvs pieciem mazbērniem un jau 35 gadus dzīvo Baldonē. Agrāk strādājis par tālbraucēju šoferi. Prot spēlēt akordeonu un, kā pats saka, visu laiku krāmējas ar vecām automašīnām un močiem.

Jautāts par sajūtām pēc spēles filmēšanas, Arvīds atzīst: "Es sapratu, ka, ja cilvēks kaut ko ļoti vēlas, viņš spēj pārspēt sevi un tikt galā ar lietām, ko pirms tam pat nespēja iedomāties." Viņš atklāj, ka spēles uzdevumi bijuši dažādi un iepriekš neparedzami. "Mēs nekad nezinājām, kas mūs sagaida. Filmēšanas process bija ļoti interesants un deva iespēju pabūt vietās, kur iepriekš nebijām bijuši. Mani pārsteidza Latgale un tās jaukie cilvēki. Visi spēles dalībnieki esam ļoti sadraudzējušies," saka Arvīds.

Mazliet vīlies viņš esot par to, ka nav izdevies izpildīt vienu uzdevumu Vaiņodē, bet par to īpaši nepārdzīvo, jo uzskata, ka galvenais bija piedalīties. "Uzdevumu novērtējums nebija paredzams, tas nebija kā sporta spēlēs, kur vērtē ātrākos. Katrā ziņā skatītājiem būs ļoti interesanti," Arvīds uztur intrigu, jo spēles līgumsaistības neko vairāk neļauj izpaust.

TV viedspēle "Ciemos"  1. epizode: