16.09.2014 13:28

Salaspilī uzlabos ēku drošību

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pērnā gada nogalē Salaspilī pabeigtā jaunuzceltā sporta halle ir lielākais būvniecības objekts novada teritorijā, un tās konstrukcijas tiks vēl uzlabotas, lai paaugstinātu drošības līmeni. Pērnā gada nogalē Salaspilī pabeigtā jaunuzceltā sporta halle ir lielākais būvniecības objekts novada teritorijā, un tās konstrukcijas tiks vēl uzlabotas, lai paaugstinātu drošības līmeni. arhīvs

Līdz šim visas Salaspils novada publiskās ēkas ir atzītas par ekspluatācijai drošām, tomēr Salaspils dome piešķīrusi līdzekļus pašvaldības iestāžu ēku drošības uzlabošani.

Jau pagājušā gada nogalē valstī pastiprināta uzmanība tika pievērsta ēku konstrukciju drošībai, arī Vides attīstības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicināja visas pašvaldības pārbaudīt būvniecības procesā esošās ēkas.

Salaspils novada pašvaldībā tolaik būvniecība nenotika, bet nesen bija noslēgušies izglītības iestāžu ēku energoefektivitātes paaugstināšanas darbi un nodota ekspluatācijā jaunā sporta halle, kopumā astoņas ēkas, tāpēc tika pieņemts lēmums vēlreiz pārliecināties par to drošību. Ēkās tika veikta ekspertīze, kas ietvēra ne tikai konstrukciju, bet arī iekšējo komunikāciju risinājumu pārbaudi. Ekspertu slēdziens: visas būves ir ekspluatācijas kārtībā, un šobrīd to izmantošanai nav nekādu šķēršļu vai apdraudējumu.

No ekspertiem tika saņemtas vien rekomendācijas par uzlabojumiem drošības jomā piecās no apsekotājām ēkām – hallē, abās skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs "Atvasīte" un "Ritenītis". Tie saistīti ne tikai ar konstrukcijām, bet arī ar ventilācijas izbūvi energoefektivitātes projekta laikā, kad nesošajās sienās nācās izveidot lielus atvērumus.

Halles apsekošana notika visraitāk, un pašvaldība saņēma ekspertu piedāvātos uzlabojumu risinājumus, kas ļāva nekavējoties tāmēt veicamos darbus.

Salaspils novada domes izpilddirektors Andrejs Jaunkalns ir pārliecināts par plānoto drošības pasākumu nepieciešamību: "Halle ir mūsu vislielākais objekts, tāpēc tās konstrukciju drošuma uzlabošanai nepieciešami 12 000 eiro. Apmēram tikpat izmaksās darbi pārējās ēkās kopā. Pēdējos gados mūsu sporta un izglītības iestāžu celtniecībā un atjaunošanā ir ieguldīti 8,5 miljoni eiro, tāpēc piešķirtā summa ir pamatots ieguldījums mūsu drošībā."

Svarīgi, ka drošības uzlabošanas pasākumi nekādi neietekmēs iestāžu darbu. Tie notiks maksimāli ātri laikā un netraucēs ne skolēnu mācības, ne sportistu nodarbības.