11.08.2014 17:26

Ikšķilieši ar varen daudz atrakcijām aizvadījuši bagātīgus pilsētas svētkus

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķilieši ar varen daudz atrakcijām aizvadījuši bagātīgus pilsētas svētkus www.ogrenet.lv

Šogad ikšķiliešiem pilsētas svētkos tika piedāvāta ļoti plaša aktivitāšu programma visas dienas garumā.

Svētdien pašā rīta agrumā notika makšķerēšanas sacensības "Lielais loms", bet pie Ikšķiles Tautas nama – miegamiču skrējiens. Sporta cienītāji varēja piedalīties orientēšanās sacensības un biedrības "Ikšķile velo" rīkotās bērnu velo sacensībās, kā arī visu dienu varēja just līdzi mazajiem futbolistiem mazo futbolistu turnīrā "Ikšķile 2014".

Visas dienas garumā darbojās arī amatnieku gadatirgus, kurā bija nopērkami visdažādākie meistaru darinājumi. Svētku organizatori bija parūpējušies, lai visas dienas garumā būtu aktīvās atpūtas pasākumi visai ģimenei, bērni varēja spēlēt dažnedažādas spēles, kurās bija nepieciešams gan prāts, gan veiklība. Turpat uz skatuves bērnus priecēja Madagaskaras izrādes tēli. Paralēli visam šim ap pusdienlaiku Ikšķiles svētku dalībnieki varēja vērot retro motociklistu parādi.

Dienas otrajā pusē ikšķiliešus priecēja kamermūzikas koncerts, bet svētku noslēgumā Ikšķiles estrādē uzstājās Normunds Rutulis, Rīgas orķestris ar koncertprogrammu "Aizturi elpu", grupa "The Sound Poets". Svētki izskanēja ar balli, kurā spēlēja grupa "Dzelzs vilks" un DJ Alex. Fotogalerija no pasākuma apskatāma šeit.

Savukārt, sākuši pašā vakarā, sporta entuziasti Ikšķiles novada svētkos visu nakti sacentās dažādos sporta veidos, kas turpinājās vēl sestdien.

"Tradīcija, ka sporta sacensības novada svētku ietvaros notiek nakts stundās, aizsākās pērn, un mēs esam gatavi to turpināt, jo vairums Ikšķiles novada iedzīvotāju ir jauni un sportiski aktīvi cilvēki," sveicot sacensību dalībniekus, sacīja Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš.

Pirmie piektdienas vakarā pēc sacensību atklāšanas uz starta devās 11 Skotu kalniešu spēļu dalībnieki. Sacensību atraktīvākā daļa – vīriem obligāti bija jāstartē skotu svārkos. Ikšķilē norisinājās šā gada Skotu kalniešu spēļu otrais posms. Pirmais posms notika 12. jūlijā Rojā, Zvejnieku svētku laikā.

Vēl Ikšķiles novada svētkos savu uzņēmumu prezentāciju jau otro gadu pēc Ikšķiles novada Uzņēmējdarbības veicināšanas komisijas iniciatīvas rīkoja uzņēmēji.

Tā SIA "Fittero", kas nodarbojas ar paceļamo garāžas vārtu izgatavošanu un uzstādīšanu, apmeklētājiem bija uzstādījusi vārtu stendu. Lai nopelnītu punktus, interesentiem bija jātrāpa ar bumbiņu stendā izveidotajos atvērumos. Lai visi dalībnieki būtu līdzvērtīgās pozīcijās, katrai vecuma grupai bija atbilstošas grūtības uzdevumi.

"Šis ir pasākums, kad uzņēmēji dodas pie novada cilvēkiem, un tieši bērni un jaunieši ir mūsu uzrunātā auditorija. Mēs audzinām savus nākamos klientus un arī uzņēmējus," norāda uzņēmuma direktors Toms Āboltiņš.

Peslaka kalēju darbnīcas stenda apmeklētājiem bija jāpierāda prasme darboties ar divroku āmuru, precīzi iedzenot naglu, tāpat varēja sacensties arī pakava mešanā. Veiksmīgajiem tika dāvana. "Tas ir ar lāzeru izgriezts uzņēmuma logo – laktiņa, ko var izmantot ne tikai kā atslēgu piekariņu, bet arī kā pudeļu attaisāmo," atklāj darbnīcas īpašnieks Edmunds Peslaks.

Viesnīca un ūdens atpūtas centrs "Spadrops" aicināja savus viesus pašiem sev pagatavot kokteili, sparīgi minot velosipēda pedāļus, bet PII "Ķiparu nams" iesaistīja radošajās darbnīcās.

Savukārt Publisko un privāto partnerattiecību biedrības "Zied Zeme" pārstāvji informēja apmeklētājus par iespējām piedalīties dažādos projektos. Viņi pastāstīja, ka ir izveidota jauna interneta vietne www.idejuarmija.lv, kurā ikviens var ievietot savu projektu un aicināt ziedot šim projektam, ziedotājus par to apbalvojot ar dāvanu vai pateicību.

Viens no šādiem projektiem ir arī no Ikšķiles novada – uzņēmums SIA "VeloBox", kura īpašnieki ziemā plāno nodarboties ar slēpju un sniega dēļu nomu. Lai šo projektu realizētu, nepieciešams inventārs 600 eiro apmērā. Tiem, kas ziedos projektam, tā realizētāji piedāvā bezmaksas slēpju apkopi.