03.07.2014 15:00

Jaunmārupes sākumskolu pārdēvē par pamatskolu

Autors  www.marupe.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
No 2014./2015. mācību gada pamatizglītību bērni varēs iegūt arī Jaunmārupē. No 2014./2015. mācību gada pamatizglītību bērni varēs iegūt arī Jaunmārupē. publicitātes

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības kvalitātes dienesta Licencēšanas un reģistru departamenta lēmuma Jaunmārupes sākumskola pārdēvēta par Jaunmārupes pamatskolu.

Par skolas nosaukuma maiņu lemts saistībā ar izglītības iestādes tipa maiņu no vispārizglītojošās sākumskolas uz vispārizglītojošo pamatskolu. Minētais IZM lēmums paredz no Izglītības iestāžu reģistra svītrota Jaunmārupes sākumskolu un reģistrēt tajā Jaunmārupes pamatskolu, saglabājot iepriekšējo juridisko adresi – Mazcenu aleja 4a, Jaunmārupe, Mārupes novads.

Līdz šim novadā pamatizglītības ieguvi no 5. līdz 9. klasei nodrošinājusi Mārupes pamatskola un Mārupes vidusskola, bet 5. un 6. klasei Jaunmārupes sākumskola. Kā jau iepriekš vēstīts, no 2014./2015. mācību gada pamatizglītības programmas īstenošana līdz 9. klasei tiks sākta arī Jaunmārupē.

Vispārējās pirmsskolas un pamatskolas izglītības programmas iestādē tiks īstenotas divās ēkās – Mazcenu alejā 4a un Mazcenu alejā 3. Lai celtu mācību iestādes kapacitāti un tuvākajā laikā uzņemtu lielāku skaitu pamatskolas vecuma skolēnu, patlaban noris ēkas rekonstrukcija un teritorijas labiekārtošana Mazcenu alejas 3 esošajā pašvaldības īpašumā.