29.05.2014 07:20

Kaut kas neredzēts: pa Ropažiem pastaigājas ziloņi!

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Šīs nedēļas vakaros iedzīvotāji Ropažu novadā pamanījuši, ka kādā pļavā netālu no Ropažiem brīvi pastaigājās divi lieli, skaisti ziloņi.

Izrādās, tās ir ziloņu meitenes Sonja un Vanamana, kas Latvijā ieradušās no Āfrikas un Āzijas, lai piedalītos "Rīgas cirka" programmā "Vasaras rēvija", kas būs skatāma no 3. jūlija. Savukārt augusta beigās Sonja un Vanamana dosies uz izrādēm citās Eiropas valstīs, ropazi.lv pastāstīja "Rīgas Cirka" pārstāve Lelde Feldmane.

Sonja un Vanamana ir četrdesmit gadu vecas. Ropažos viņas atrodas pēc ceļojuma, atpūšas, elpo svaigu gaisu un izbauda pastaigas brīvā dabā. "Rīgas cirka" pārstāve norādīja, ka 28. maijā ziloņi devās atpakaļ uz galvaspilsētu, uz "Rīgas cirka" telpām, jo pašreizējie laika apstākļi neesot pārāk patīkami un labvēlīgi arī dzīvniekiem.

Savukārt cita "Rīgas cirka" pārstāve – Lolita Lipinska – aģentūrai LETA pastāstīja, ka tā ir ierasta prakse visā pasaulē starp cirka dzīvnieku turētājiem – lai rūpētos par dzīvnieku labsajūtu, tie tiek izvesti dabā.

Tieši tā arī ziloņu īpašnieki rīkojas ar šiem zvēriem – rūpējoties par lielo mākslinieku labsajūtu, tie tiek vesti ganībās, kā arī peldināti. Vienu dienu ziloņi ganījušies Ropažu puses pļavās, bet citu dienu tie bija citur. L. Lipinska gan uzsvēra, ka konkrēta ganību vieta netiek atklāta, lai pasargātu dzīvniekus no interesentu pūļiem.