10.03.2014 15:52

Martā noslēgsies Skultes ūdenssaimniecības attīstības projekta pirmā kārta

Autors  www.marupe.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pateicoties jaunajai infrastruktūrai, Skultes ciema iedzīvotājiem tiks nodrošināta Latvijas Republikas un Eiropas Savienības standartiem atbilstoša dzeramā ūdens sagatavošana. Pateicoties jaunajai infrastruktūrai, Skultes ciema iedzīvotājiem tiks nodrošināta Latvijas Republikas un Eiropas Savienības standartiem atbilstoša dzeramā ūdens sagatavošana. arhīvs

Ar Eiropas Savienības Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ES ERAF) atbalstu Mārupes novada Skultes ciematā martā tiks pabeigta jaunu artēzisko aku izveide, tīrā dzeramā ūdens rezervuāru izbūve un otra pacēluma sūkņu stacijas izveide.

Pateicoties jaunajai infrastruktūrai, Skultes ciema iedzīvotājiem tiks nodrošināta Latvijas Republikas un Eiropas Savienības standartiem atbilstoša dzeramā ūdens sagatavošana, uzlabota ūdens spiediena padeve daudzdzīvokļu māju augšējos stāvos, kā arī tiks pabeigta jaunā notekūdeņu attīrīšanas iekārtas izbūve.

AS "Mārupes komunālie pakalpojumi" ir saņēmusi ES ERAF finansējumu arī projekta otrās kārtas realizācijai. Patlaban noslēgts līgums par būvuzraudzības pakalpojumu sniegšanu, kā arī noslēguma fāzē ir līguma slēgšanas procedūra par būvdarbu veikšanu, lai sāktu ūdens un kanalizācijas tīklu rekonstrukciju un paplašināšanu.

Visus būvadrbus Skultes ciemata ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstībai ar Eiropas Savienības fondu atbalstu plānots pabeigt līdz šā gada beigām.