20.02.2014 17:40

Sabiedrības apspriešanai nodos Ķemeru attīstības vīziju

Autors  www.jurmala.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sabiedrības apspriešanai nodos Ķemeru attīstības vīziju publicitātes

Jūrmalas pilsētas dome 20. janvāra domes sēdē pieņēmusi lēmumu nodot publiskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai tematiskā plānojuma "Ķemeru attīstības vīzija" projektu.

Tematiskā plānojuma mērķis bija izstrādāt Jūrmalas pilsētas Ķemeru un Jaunķemeru izpētes un attīstības projektu, kas sekmētu šīs teritorijas saskaņotu funkcionāli telpisko attīstību atbilstīgi vispārējai ekonomiskajai situācijai un Jūrmalas pilsētas stratēģiskajām interesēm, vienlaikus respektējot Ķemeru pilsētas vēsturisko kūrorta apbūvi un funkcionālo izmantošanu.

"Mūsu redzējums ir Ķemeri kā starptautiski konkurētspējīgs un atpazīstams veselības kūrorts Baltijas jūras reģionā," skaidro Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. "Lai īstenotu šo vīziju, esam izvirzījuši trīs mērķus, kas, pirmkārt, paredz balneoloģijas centra attīstību Ķemeros un Jaunķemeros, izmantojot pieejamos dabiskos sērūdeņu un dūņu krājumus un labvēlīgos piejūras klimatiskos apstākļus. Balneoloģijas centra izveidei paredzēts atjaunot Ķemeru sanatoriju ar kūrortviesnīcu un kūrortpoliklīniku un uzbūvēt jaunu, daudzfunkcionāli izmantojamu korpusu. Šī centra uzdevums būtu ne tikai ārstniecība, bet arī balneoloģijas zinātnes attīstība, sabiedrības informēšana un kūrortārstniecības speciālistu apmācība."

"Otrs svarīgais uzdevums ir attīstīta infrastruktūra un uzņēmējdarbība, kam ir būtiska nozīme kūrorta attīstībā," turpina G. Truksnis. "Trešais mērķis attīstības vīzijas īstenošanai ir kultūrvēsturisko vērtību, tostarp Ķemeru kūrorta sanatorijas, saglabāšana un atjaunošana, jo tās ir Latvijas vēstures nozīmīga daļa."

Ķemeru attīstības tematiskais plānojums būs pamats investīciju piesaistei un jaunu pilsētas attīstības projektu pieteikumu vērtēšanai pašvaldības iestādēs. "Lai attīstītu Ķemerus kā kūrortu, nepieciešamas ļoti lielas finanšu investīcijas, kas pašvaldībai vienai pašai nav pa spēkam, un tas nozīmē, ka jāveido laba sadarbība ar potenciālajiem investoriem," savu redzējumu Ķemeru attīstības vīzijas īstenošanā skaidro Jūrmalas mērs.

Tematiskā plānojuma izstrāde tika sākta pērn, un tajā bija pieaicināti dažādu nozaru eksperti un speciālisti: telpiskais plānotājs, arhitekts, kultūrvēsturiskā mantojuma speciālists, kartogrāfs un citi. Plānojuma izstrādātāji tikās ar Ķemeru iedzīvotājiem, kurortoloģijas ekspertiem un citu nozaru ekspertiem.

Šāda mēroga attīstības projekts ietekmēs visu kūrortpilsētu un tās iedzīvotājus, tādēļ tā īstenošana nav iedomājama bez sabiedrības atbalsta un līdzdalības. Ķemeru attīstības vīzija tiks nodota publiskai apspriešanai, lai iedzīvotāji varētu izteikt viedokli un sniegt savus priekšlikumus attīstības vīzijas koncepcijai un tās īstenošanai.

Publiskā apspriešana notiks no 27. februāra līdz 31. martam, publiskās apspriešanas sanāksme tiks organizēta 18. martā plkst. 17 Ķemeru vidusskolas telpās.

Ar tematisko plānojumu no 27. februāra varēs iepazīties Jūrmalas pilsētas domē apmeklētāju apkalpošanas centrā Jomas ielā 1/5, Pilsētplānošanas nodaļā apmeklētāju apkalpošanas centrā Edinburgas prospektā 75, apmeklētāju apkalpošanas centrā Ķemeros, Tukuma ielā 30, kā arī interneta vietnē www.jurmala.lv. Par plānojuma izstrādes gaitu var lasīt vietnē www.planosana.lv/kemeri.

Iedzīvotāji ir aicināti piedalīties tematiskā plānojuma pirmās redakcijas apspriešanā, lai kopīgi diskutētu un sniegtu priekšlikumus Ķemeru turpmākajai attīstībai.