03.02.2014 12:35

Ikšķilē plāno būvēt bērnudārza un sākumskolas kompleksu

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ikšķilē plāno būvēt bērnudārza un sākumskolas kompleksu www.ogrenet.lv

No 11. februāra līdz 3. martam Ikšķiles pašvaldība rīkos lokālplānojuma "Lībiešu parks" publisko apspriešanu.

Šajā teritorijā plānots būvēt jauna bērnudārza un sākumskolas kompleksu.

Lokālplānojuma risinājums paredz publiskās apbūves izmantošanas noteikšanu plānotās pirmsskolas izglītības iestādes teritorijai, transporta infrastruktūras un dabas un apstādījumu teritorijas robežu maiņu, grozot Ikšķiles novada teritorijas plānojumu atbilstoši plānotajām infrastruktūras izmaiņām Lībiešu ielā un Daugavas prospektā, Ozolu un Mērnieku ielu, Irbenāju un Lībiešu ielu krustojumā, kā arī Papeļu ielas turpinājumā.

Zonējuma maiņa nepieciešama, lai meža parkā, kur agrāk nedrīkstēja būvēt, blakus bērnudārzam varētu celt vēl vienu ēku – sākumskolu.

"Ja no atbildīgajām institūcijām tiks saņemti vajadzīgie saskaņojumi, kas varētu aizņemt vairākus mēnešus, šogad varēsim sākt projekta izstrādi, bet jau nākamgad – arī kompleksa būvniecību," informē Ikšķiles novada priekšsēdētāja vietniece Dace Kļaviņa.

"Ogrenet.lv" jau rakstīja, ka Ikšķiles pašvaldība Lībiešu parka teritorijā plāno celt jaunu bērnudārzu. Attīstot šo ieceri, pašvaldība lēmusi līdztekus atrisināt vēl vienu problēmu – Ikšķiles vidusskolas pārslogotību. Tāpēc blakus bērnudārzam tiktu celta vēl viena ēka – sākumskola, un abas būves savienotu kopīgs ēdināšanas bloks, aktu zāle un citas koplietošanas telpas, bet mācības notiktu atsevišķās ēkās. Katrā ēkā paredzēta atsevišķa ieeja.

"Sākotnēji plānots, ka sākumskolā varētu tikt izvietoti pirmo divu klašu skolēni. Šobrīd tās ir astoņas klases, bet, pieaugot pirmklasnieku skaitam, klašu skaits varētu sasniegt pat desmit. Esam arī apsvēruši domu, ka ideāli būtu, ja sākumskolā varētu mācīties pirmo četru klašu bērni, taču tādā gadījumā skolēnu skaits pārsniegs 400, un tās jau varētu būt aptuveni 20 klases," ar nākotnes iecerēm iepazīstina D. Kļaviņa.

Realizējot jauno projektu, pašvaldība saredz vairākus ieguvumus – nodrošināt labvēlīgāku mācību vidi sākumskolas bērniem, atbrīvot telpas vecāko klašu skolēniem, kā arī atslogot pilsētas centru no transporta, jo tieši mazos bērnus vecāki visbiežāk uz skolu ved ar auto.

"Ja īstenosies projekts ar bērnudārzu un sākumskolu, tad Ikšķiles vidusskola netiks paplašināta. Šī iemesla pēc arī izņēmām no budžeta tam paredzētos līdzekļus. Tādā variantā Ikšķiles vidusskola paliek tāda, kāda tā ir šobrīd, un nekas klāt netiks būvēts, jo centrs jau ir tā pārblīvēts. Trešo stāvu nebūvēsim arī drošības apsvērumu dēļ. Īpaši pēc Zolitūdē notikušās traģēdijas neriskēsim neko uz jumta būvēt," uzsver D. Kļaviņa.

Kamēr jaunais projekts vēl ir tikai ieceru stadijā, tiks veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai Ikšķiles vidusskolas skolēniem un pedagogiem nodrošinātu optimālus mācību un darba apstākļus. Ikšķiles vidusskola būs pirmā novada pašvaldības iestāde, kurā tiks veikts audits.