16.01.2014 11:22

Siguldas pašvaldības vadītājs: Valstij vajadzētu dotēt "Rīgas Satiksmi"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas pašvaldības vadītājs: Valstij vajadzētu dotēt "Rīgas Satiksmi" www.foto.delfi.lv/LETA

Siguldā situācija sabiedriskajā transportā atšķiras no situācijas Rīgā, un arī Siguldā iedzīvotājiem ir jāmaksā par biļeti.

Tā intervijā Latvijas Radio sacīja Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Viņš skaidroja, ka nereti skolas autobusi, braucot pēc bērniem ārpus Siguldas vai pie pilsētas robežām, paņem līdzi arī bērnu vecākus vai mazos brāļus un māsas. Piemēram, ja uz skolu brauc skolēns, tad ir tikai saprotami, ja līdzi brauc arī viņa māmiņa, vai mazā māsa vai brālis, kas dodas uz bērnudārzu.

Autobusu, ko izmanto bērni, var izmantot arī deklarētie un nedeklarētie iedzīvotāji, kas par to gan maksā.

Mitrevics uzsvēra, ka autobusam nav jēgas braukt uz kādu apdzīvotu vietu divas vai trīs reizes, ja to var izdarīt vienreiz, paņemot gan bērnus, gan deklarētos un nedeklarētos iedzīvotājus.

Attiecībā par Rīgu Siguldas mērs piedāvāja valstij dotēt uzņēmumu "Rīgas Satiksme" par galvaspilsētā nedeklarēto iedzīvotāju pārvadāšanu. Viņš pauda, ka rīdziniekiem nav jāpamaksā citu pašvaldību iedzīvotāju pārvadāšana savā pilsētā.

Ziņots, ka diskusijas par Rīgas sabiedriskā transporta biļetēm un to apmaksu ilgst jau vairākus mēnešus.

Rīgas mērs Nils Ušakovs rudens sākumā nāca klajā ar ierosinājumu, ka, sākot ar jauno gadu, galvaspilsētā nedeklarētie iedzīvotāji maksās divreiz vairāk nekā deklarētie. Ušakovs šo ideju pamatoja ar argumentu, ka rīdziniekiem nav jāatbalsta citu pašvaldību iedzīvotāji.

Ierosinājums saņēma plašu kritiku gan no iedzīvotājiem, gan arī no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un citām valsts institīcijām. Tomēr Rīgas dome Ušakova ideju atbalstīja. Patlaban ideja ieviest "Rīdzinieku kartes", ko saņems tikai deklarētie iedzīvotāji, ir atlikta uz pāris mēnešiem, tās tiks ieviestas, sākot no marta.

Iepriekš:
Siguldas mērs: Sabiedriskā transporta atlaides Siguldā un Rīgā nav salīdzināmas