11.12.2013 16:32

Ķekavas mērs saistībā ar Pļavniekkalna skolu noskaņots atrisināt nepilnības

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks uzskata, ka būvniecības jomā visā valstī joprojām valda daudz nepilnību. Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks uzskata, ka būvniecības jomā visā valstī joprojām valda daudz nepilnību. Krišjānis Grantiņš

Laikā, kad Pļavniekkalna sākumskolas ēka tika papildināta ar īslaicīgu moduļu sistēmu, kas nebija nodota ekspluatācijā, pašvaldībā darbojās citi vadītāji, būvvaldi ieskaitot.

To norāda Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Valts Variks. Viņš sola sakārtot juridiskās nepilnības un neplāno meklēt vainīgos.

V. Variks aģentūrai LETA skaidro, ka tagadējā būvvalde ar Inesi Aizstrautu vadībā darbojas nepilnu gadu, tāpēc tai nevarot prasīt atbildību par agrāk pieņemtiem lēmumiem, un tieši šīs būvvaldes darbs patlaban novēršot nepilnības.

"Man ir aizdomas, ka šāda veida nepilnības ir ļoti daudzās pašvaldībās, bet Ķekava atrodas tuvāk Rīgai, kur televīzijas žurnālistiem vieglāk un ātrāk atbraukt, tāpēc mēs esam nonākuši uzmanības lokā. Manuprāt, šādu nepilnību netrūkst arī citur, un svarīgāk ir mācīties no Zolitūdes nelaimes un uzlabot kārtību, kuru neviena augstākstāvoša iestāde tagad neuzrauga, – tāda sistēma valstī bija radīta. Vainīgos varētu atrast ļoti daudzus, taču patlaban svarīgāk ir darīt visu, lai sakārtotu sistēmu," LETA citē Ķekavas mēru.

V. Variks minējis, ka būvniecībā joprojām ir daudz nepilnību. "Piemēram, mums nav skaidrības par jumta slodzes kritērijiem saistībā ar sniegu. Ēkas pamati tiek izbūvēti pēc Eiropas Savienības standartiem, bet jumta slodzei joprojām piemēro padomju laika standartus. Sniega slodze uz jumtiem patlaban mums ir aktuāla tēma. Ļoti daudziem par to esmu jautājis, taču neesmu saņēmis viennozīmīgu atbildi. Cik cilvēku, tik viedokļu," norāda pašvaldības vadītājs.

Saistībā ar Pļavniekkalna sākumskolas ēkas nenodošanu ekspluatācijā viņš min, ka situāciju iespaidojis arī tas, ka pašvaldībās izpildvara nav strikti nodalīta no lēmējvaras un politiski lēmumi iespaidojot speciālistu darbu. "Tolaik domas dalījās, vai vispār tos moduļus uzstādīt, tāpēc negribētos runāt par atbildības sadali," pauda V. Variks.

Kā ziņots, Pļavniekkalna sākumskolas ēka, kura uz laiku slēgta tās tehniskā stāvokļa dēļ, ir aptuveni simtgadīga, savukārt ekspluatācijā nav nodots projekts ar īslaicīgu moduļu sistēmu, kas savienoti ar šo ēku.

Ķekavas novada domes Izglītības komitejas ārkārtas sēdē trešdien, 4. decembrī, nolemts uz laiku slēgt Pļavniekkalna sākumskolas ēku tās tehniskā stāvokļa dēļ. Pagaidām plānots, ka mācības skolā atsāksies 6. janvārī un ieilgs par vienu nedēļu jūnijā, kā arī projektu nedēļā organizējot mācību stundas.

Iepriekš:
Pļavniekkalna sākumskolu uz mēnesi slēdz, jo bērni gadiem mācījušies ekspluatācijā nenodotā ēkā
Pļavniekkalna sākumskolā daļai ēkas nobiris apmetums, bet moduļu piebūve nav pieņemta ekspluatācijā