05.12.2013 18:35

Jūrmalas dome iegādāsies Ķemeru kompleksā esošo artēzisko urbumu

Autors  www.jurmala.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalas dome iegādāsies Ķemeru kompleksā esošo artēzisko urbumu publicitātes

Lai novērstu Jūrmalas pašvaldības nonākšanu ķīlnieka lomā un novērstu pašvaldības līdzekļu izšķērdēšanu, Jūrmalas pilsētas dome pieņēmusi lēmumu vispirms iegādāties Ķemeru kompleksa teritorijā esošo artēzisko urbumu un tikai pēc tam Ķemeru sanatorijas kompleksu.

3. decembrī Jūrmalas pilsētas domes ārkārtas sēdē deputāti tika iepazīstināti ar zvērinātu advokātu biroja "Borenius" vēstuli, kurā pašvaldība tiek brīdināta par riskiem, kas saistīti ar maksātnespējīgajai SIA "Ominasis Latvia" piederošā Ķemeru sanatorijas kompleksa iegādi 12. decembra izsolē.

"Borenius" pārstāvis, viens no Latvijā atzītākajiem nozares profesionāļiem, zvērināts advokāts Lauris Liepa norāda, ka "Jūrmalas pilsētas pašvaldībai būtu bezatbildīgi piedalīties 12. decembrī notiekošajā Ķemeru sanatorijas izsolē, kamēr tā nav iegādājusies savā īpašumā kompleksa teritorijā esošo un citam īpašniekam piederošo artēzisko urbumu, jo pastāv nopietns risks, ka urbuma īpašnieks varētu traucēt vai pat liegt Ķemeru sanatorijas konservācijas darbus un kompleksa tālāku attīstību".

Artēziskais urbums, kas atrodas Ķemeru kompleksa teritorijā, pašlaik juridiski pieder nevis sanatorijas īpašniekam – SIA "Ominasis Latvia", bet gan citam uzņēmumam – maksātnespējīgajai SIA "Eiropas minerāls".

Šā gada 11. novembrī – tieši tajā pašā dienā, kad tika izsludināta Ķemeru sanatorijas kompleksa izsole, – tika izsludināta arī uz šī īpašuma esošā artēziskā urbuma izsole, kam bija jānotiek 18. decembrī – sešas dienas pēc Ķemeru sanatorijas izsoles.

Taču 2. decembrī Jūrmalas pilsētas dome saņēma zvērinātas tiesu izpildītājas vēstuli, kurā pašvaldība tiek informēta, ka SIA "Eiropas minerāls" piederošā urbuma izsole tiek atsaukta. Kā liecina tiesu izpildītājas pieņemtais lēmums, izsole ir atcelta, lai nodrošinātu SIA "Eiropas minerāls" piederošā īpašuma pārdošanu lietu kopības sastāvā. Faktiski tas nozīmē to, ka netiks dota iespēja atsevišķi nopirkt tikai šo urbumu, bet pircējs būs spiests iegādāties SIA "Eiropas minerāls" piederošo īpašumu kopumu par šobrīd nezināmu cenu.

"Šīs aizdomīgās aktivitātes rada nopietnas bažas, ka Jūrmalas pašvaldība, nopērkot Ķemeru sanatoriju pirms urbuma iegādes, varētu nonākt neapskaužamā ķīlnieka lomā, kad urbuma īpašnieks sāk izvirzīt neadekvātas prasības. Būtu bezatbildīgi pakļaut pašvaldību šādiem nepamatotiem riskiem, uz kuriem norāda arī profesionāli un pieredzējuši juristi. Tādēļ lietas ir jādara pareizā secībā," skaidro Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. "Jūrmalas pilsētas dome pieņēma lēmumu vispirms iegādāties teritorijā esošo urbumu, nodrošinot, ka Ķemeru sanatorijas komplekss tiek atbrīvots no šī apgrūtinājuma. Pašvaldība ir gatava uzņemties atbildību par Ķemeru sanatoriju un tās attīstību, un domes lēmums tam ir apliecinājums."