15.03.2012 13:16

Ķekavā par problēmām var ziņot, tikai nospiežot «pogu»

Autors  Vineta Bērziņa, «Ķekavas novads»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā par problēmām var ziņot, tikai nospiežot «pogu» arhīvs

Ķekavas novada pašvaldība savā interneta vietnē izveidojusi «Sarkano pogu», ar kuras palīdzību iedzīvotāji var elektroniski ziņot pašvaldībai par sev aktuālām problēmām.

Kopš «Sarkanās pogas» izveides gada sākumā pašvaldība saņēmusi jau vairāk ne 50 iesniegumu par novadā risināmajām lietām. Tās lielākoties skar sadzīviskas, bet iedzīvotājiem ikdienā svarīgas tēmas, piemēram, ielu tīrīšana un apgaismojums, suņu atstātās «dāvanas» bērnu rotaļu laukumos, transports jaunajiem vecākiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem un citas aktualitātes.

Iedzīvotāju «Sarkanai pogai» uzticētās problēmas operatīvai risināšanai tiek nosūtītas pašvaldības speciālistiem, kuru atbildībā ir minētā joma. «Iedzīvotājiem ir jāzina, ka viņu problēmas pašvaldībā tiek saklausītas, un mēs cenšamies savu iespēju robežās tās risināt. Paldies iedzīvotājiem par izrādīto aktivitāti, jo tikai kopīgiem spēkiem mēs varam padarīt savu dzīvošanu novadā patīkamāku,» uzsver pašvaldības pārstāve Ginta Logina.

Kā apliecinājumu tam, ka problēmas netiek noliktas maliņā, bet tiek meklēti risinājumi, viņa min piemēru par transporta nodrošināšanu maršrutā Ķekava–Rīga–Ķekava vecākiem ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

«Saņemot kādas jaunās māmiņas jautājumu par šāda transporta nepieciešamību, personīgi devos uz Rīgas plānošanas reģionu, kas atbildīgs par sabiedriskā transporta nodrošināšanu šajā teritorijā. Sarunas gaitā ar neatlaidību un stingru apņēmību panācām vienošanos, ka, sākot ar martu, Rīgas Taksometru parks piedāvās atsevišķus reisus uz galvaspilsētu un atpakaļ ar mazas ietilpības autobusu, kas piemērots tieši ģimenēm ar bērnu ratiņiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem,» stāsta G. Logina.

Paralēli risināmajām problēmām pastāv arī daudzas pozitīvas lietas, kas jau ir paveiktas novada attīstībā un iedzīvotāju labā. Tāpēc, lai elektroniski saņemtu ziņas no iedzīvotājiem arī par labi paveiktajiem darbiem, pašvaldības interneta vietnē kopš februāra beigām darbojas «Zaļā poga». To nospiežot un aizpildot anketu, ikviens var pateikt paldies, uzslavēt labu servisu, sniegtu pakalpojumu vai citu labu darbu, tādējādi vairojot pozitīvo mūsu novadā.