15.03.2012 07:42

Katlakalnā būvēs gājēju ietvi

Autors  Vineta Bērziņa, «Ķekavas novads»
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Katlakalnā būvēs gājēju ietvi www.delfi.lv

Palielinoties satiksmes intensitātei Pļavniekkalna ielā, Katlakalnā, Ķekavas novada pašvaldība šogad ar Eiropas Savienības atbalstu sāks gājēju ietves būvniecību.

 

Pēc Attīstības daļas vadītājas vietnieka Māra Ozoliņa teiktā, gājēju ietves izbūve nodrošinās to, ka gājēji nestaigās pa ceļu braucamo daļu, apdraudot savu dzīvību un kavējot transporta līdzekļu plūsmu.

Izveidojot gājēju pārejas un izbūvējot luksoforus ar manuālo vadības bloku pie Pļavniekkalna sākumskolas, tiks samazināts gājēju, īpaši bērnu, apdraudējums, šķērsojot ielu, un iespējamo ceļu satiksmes negadījumu skaits.

Pašvaldības pārstāvis skaidro – lai gan tehniskais projekts ir izstrādāts ietves izbūvei visā Pļavniekkalna ielas garumā, taču ierobežotu finanšu dēļ sākotnēji tiks realizēta tehniskā projekta 1. kārta, izbūvējot gājēju ietvi 474 metru garumā no Pļavniekkalnas ielas krustojuma ar šoseju A7 līdz Pļavniekkalnas ielas krustojumam ar Asteru ielu Katlakalnā.

Gājēju ietves pabeigšana visā ielas garumā būs atkarīga no finanšu pieejamības, un to plānots pabeigt 2012.–2013. gadā.

Projekta «Gājēju ietves I kārtas izbūve Pļavniekkalna ielā, Katlakalnā» kopējās izmaksas ir Ls 48 944,21, no tām Ls 18 454,37 – Eiropas Zivsaimniecības fonda līdzfinansējums.