12.11.2013 12:40

Sola nepieļaut "Jūrmalas siltuma" privatizāciju

Autors  www.jurmala.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sola nepieļaut "Jūrmalas siltuma" privatizāciju www.jurmala.lv

Pašvaldības uzņēmums SIA "Jūrmalas siltums", kura pamatkapitāls pilnībā pieder Jūrmalas pilsētas domei, nekādā gadījumā netiks privatizēts.

Un ik palaikam uzvirmojošās baumas šajā jautājumā ir pilnīgi nepamatotas, uzsver Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Jūrmalas pilsētas pašvaldība pilnībā atbalsta SIA "Jūrmalas siltums" iecerētos attīstības pasākumus, lai turpinātu iesākto darbību siltuma tarifu samazināšanai. Kā ziņots, šogad SIA "Jūrmalas siltums" jau panācis siltumenerģijas tarifa pazeminājumu par 7,3 %. Lai turpinātu tarifu samazināšanu, uzņēmums ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu ieplānojis nopietnas investīcijas siltumapgādes sistēmas efektivitātes paaugstināšanai.

Tuvāko divu gadu laikā SIA "Jūrmalas siltums" paredzējis uzbūvēt jaunu katlumāju, kurā kā kurināmais tiks izmantota šķelda, kas ļaus turpināt uzsākto siltumenerģijas tarifu pazemināšanu. Šomēnes Jūrmalas pilsētas dome atbalstīja detālplānojuma izstrādes uzsākšanu Kauguros, kur varētu atrasties jaunā katlumāja.

Pēdējā domes sēdē arī pieņemts lēmums atbalstīt SIA "KSER" iecerēto koģenerācijas stacijas būvniecību Jūrmalā, Meistaru ielā 7, paredzot detālplānojuma grozījumu izstrādes uzsākšanu būvniecībai nepieciešamajai teritorijai. "Šobrīd spēkā esošais detālplānojums šai teritorijai neatbilst ieceres mērķiem un bez šādu grozījumu veikšanas atļaujas izsniegšana koģenerācijas stacijas būvniecībai būtu pretlikumīga," skaidro Jūrmalas pilsētas domes Pilsētplānošanas nodaļas vadītāja Vita Zvejniece. SIA "KSER" iecerētā koksnes biomasas (šķeldas) koģenerācijas stacija, kas arī plāno piedāvāt pilsētai siltumenerģiju, ir privāta uzņēmuma iniciatīva un nav saistīta ar pašvaldības uzņēmuma SIA "Jūrmalas siltums" plānoto attīstību.

"Jūrmalas pilsētas domei ir svarīgi, lai pašvaldībā būtu spēcīgs, pašvaldībai piederošs uzņēmums, kura darbības un attīstības prioritāte ir siltuma tarifu samazināšana Jūrmalas iedzīvotājiem. Tieši tādēļ dome jau pagājušajā gadā ir pieņēmusi pilnīgi skaidru lēmumu, ka SIA "Jūrmalas siltums" netiks privatizēts. Un šis lēmums netiks mainīts," uzsver G. Truksnis.