06.09.2013 15:55

Purvciemā skolēni sarīko piketu pret "legālo narkotiku točku"

Autors  Delfi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Piektdien Rīgā, Brantkalna ielā netālu esošās Rīgas Purvciema vidusskolas, skolēni sarīkoja piketu pret "legālo narkotiku" tirdzniecību, kas notiek šajā ielā.

Pusaudži pie "točkas" skandējuši "Narkotikām – nē!" un "Točka jāslēdz – negribam zaudēt draugus!", bet pati tirdzniecības vieta bija slēgta.

Skolas direktors Jurijs Kļukins portālam "Delfi.lv" pastāstīja, ka piketu sarīkoja skolā izveidotā Bērnu tiesību aizsardzības komisija. Pikets notika mācību starpbrīža laikā. "Točka" bija slēgta, bet pie durvīm bija piesprausts paziņojums "Paldies, Facebook", iespējams, norādot uz sociālajā tīklā pieejamo informāciju par plānoto akciju, uz kuras laiku tirdzniecības vietu varēja slēgt.

Skolas Bērnu tiesību aizsardzības komisijas aktīvists Gļebs Kisiļevs skolu absolvējis šovasar, bet turpina piedalīties skolas dzīvē, jo te mācās viņa māsas, draugi un kaimiņi. Viņš stāstīja, ka skolas aktīvisti jau vairākkārt vērsuši dažādu iestāžu uzmanību uz "legālo narkotiku točku", taču policija pārbaudi var sarīkot, var tikai slēdzot tirdzniecības vietu uz dienu, un pēc tam viss sākas no jauna.

"Ļoti lūdzam valdību pievērst uzmanību šai problēmai, jo to var atrisināt tikai likumdošanas līmenī. Neļaujiet jaunatnei aiziet bojā!" aicināja Kisiļevs. Viņš arī norādīja – pagaidām informācijas par "augu maisījumu" upuriem no Purvciema vidusskolas vēl nav, taču tas nebūt nenozīmē, ka problēma nepastāv. Pavasarī ar šiem maisījumiem saindējušies un slimnīcā nonākuši vairāki citas blakus esošās skolas skolēni no astotās klases.

Fotogalerija no pasākuma aplūkojama šeit.