25.08.2013 08:25

Medus no Ādažu poligona arī šogad ceļos uz Afganistānu

Autors  Silvija Stumbre
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sadarbība starp Latvijas Biškopības biedrību un Ādažu poligonu turpinās – karavīriem Afganistānā joprojām tiek vests Latvijas medus.

"Ādažu poligons vienmēr ir bijis interesants biškopjiem," atzīst Latvijas Biškopības biedrības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze. "Tieši šī iemesla dēļ kopīgi risinājām jautājumu, kā savienot treniņus karavīriem un mūsu atrašanos tur. Tagad mēs esam saņēmuši atļauju iebraukt teritorijā un vākt medu tā, lai viens otram netraucētu."

Ādažu poligonā ir plašas viršu teritorijas, un te iegūto medu ar novēlējumu "Esi spēcīgs, ēd medu!" joprojām sūta uz mūsu karavīru misijas vietām Afganistānā, uzdāvinātu kādu mazumiņu Latvijas saules un enerģijas.

Nākotnē Latvijas Biškopības biedrība cer iesaistīties arī lāču glābšanā vai vismaz piebarošanā. A. Krauze teic, ka Līgatnē parādījušies lāči un, lai rudenī viņiem būtu ko ēst un tie varētu labāk pārciest garo ziemu, biedrība gatava dalīties ar saviem medus krājumiem, lai lāčiem tiek šis kārums. Šī misija gan vēl ir tikai idejas līmenī.