08.08.2013 15:59

Dzintaru koncertzālē arī rudens un ziemas periodā aktīvi noritēs koncertdzīve

Autors  www.jurmala.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Dzintaru koncertzālē arī rudens un ziemas periodā aktīvi noritēs koncertdzīve publicitātes

Jūrmalas pilsētas domes sēdē 8. augustā par vienu no nākamā gada prioritātēm pašvaldības budžetā noteikta Dzintaru koncertzāles slēgtās zāles rekonstrukcija un restaurācija.

Pēc restaurācijas un rekonstrukcijas Dzintaru koncertzāle pilnvērtīgi būs izmantojama visu gadu, tādējādi ievērojami bagātināsies pilsētas kultūras dzīve.

"Dzintaru koncertzālei kūrortpilsētas dzīvē allaž bijusi nozīmīga vieta, un līdz ar dažādu starptautisku festivālu un koncertu skanējumu tās vārds plaši zināms ārpus Latvijas un kļuvis par atsevišķu, spēcīgu zīmolu," uzsver Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. "Dzintaru koncertzāle Jūrmalai ir viens no nozīmīgākajiem objektiem, un šī skaistā ēka sen jau bija pelnījusi jaunu veidolu, kas atbilstu mūsdienu vajadzībām. Līdz ar slēgtās zāles remontu mēs noslēgsim Dzintaru koncertzāles atjaunināšanu – vispirms mēs pirms vairākiem gadiem modernizējām brīvdabas zāli, pēc tam – koncertzāles apkaimi, tagad esam ķērušies klāt pašai vēsturiskajai ēkai."

Dzintaru koncertzāles Mazā (slēgtā) zāle ar vairāk nekā 500 skatītāju vietām ir celta 1936. gadā un tā ir nozīmīgs Jūrmalas 20. gadsimta sākuma koka arhitektūras piemineklis. Trīsdaļīgā koka būve celta pēc arhitektu Viktora Mellenberga un Aleksandra Birznieka projekta, un tās fasādē izmantoti nacionālā romantisma motīvi. Kopš ēkas uzcelšanas līdz šim laikam tajā nebija veikti nekādi kapitālie remonta darbi.

Dzintaru koncertzāles slēgtās zāles rekonstrukciju un restaurāciju uzsāka pērnā gada rudenī, paredzot to veikt divās ziemās, tādējādi netraucējot vasaras koncertsezonu. Līgums par Dzintaru koncertzāles Mazās (slēgtās) zāles restaurāciju un rekonstrukciju 2012. gada 10. oktobrī noslēgts ar iepirkuma konkursa uzvarētāju, būvniecības uzņēmumu "RE&RE". Projekta autors ir arhitektu birojs "Jaunromāns un Ābele." Kopējās restaurācijas un rekonstrukcijas projekta izmaksas ir 8,47 miljoni latu. Lai plānotajā laikā līdz 2014. gada 1. jūnijam pabeigtu pērnruden iesāktos rekonstrukcijas un restaurācijas darbus, nākamgad būs nepieciešami 1 995 413 lati. Šī objekta finansēšana par prioritāti tiek noteikta gadījumam, ja kādu iemeslu dēļ pilsētas domei nebūs iespēju saņemt aizdevumu no Valsts kases.