01.08.2013 19:29

Stopiņos turpina apzināt senās mājvietas

Autors  www.stopini.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņos turpina apzināt senās mājvietas www.stopini.lv

Augustā turpinās Ulbrokas bibliotēkas pētniecības projekts "Senās mājvietas Stopiņu novadā".

Tas iekļauj latviskai videi raksturīgās vērtības – seno mājvietu un dažādu priekšmetu apzināšanu, ēku foto fiksāciju, kā arī vietējo iedzīvotāju atmiņu stāstu pierakstus, sajūtot vidi, kur un kāpēc mēs dzīvojam.

Aicināti atsaukties māju īpašnieki, kuri vēlas atbalstīt vai pieteikt mājvietu un senās apbūves fotofiksāciju, kā arī atbalsta kultūrvēsturiskā mantojuma kolekcijas veidošanu kopā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Digitālās bibliotēkas portāla "Zudusī Latvija" veidotājiem. Par kultūrvēsturiskām celtnēm uzskata visas ēkas, kas celtas līdz 1940. gadam. Informācija un objektu pieteikšana Ulbrokas bibliotēkā, sazinoties ar Daigu Brigmani, tālrunis: 67910503, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Darba grupā darbojas Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspektore, Mākslas pieminekļu nodaļas vecākā speciāliste, mākslas zinātniece un neskaitāmu publikāciju, pasākumu un grāmatu autore Vita Banga, Stopiņu novada vēstures muzeja krājuma glabātāja Renāte Priede, Stopiņu novada Sauriešu bibliotēkas vadītāja Kristīne Cimdiņa, Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēkas vadītāja Daiga Brigmane, Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēkas sistēmbibliotekāre Ieva Mūrniece un Stopiņu novada Ulbrokas bibliotēkas bibliotekāre Ieva Nagle.

Tiek izteikta atzinība viesmīlīgajiem māju īpašniekiem par sniegto informāciju un to labvēlību materiāla atlasē, apstrādē un kolekcijas "Senās mājvietas Stopiņu novadā" izveidē. Ir apzinātas kultūrainaviskās un priekšmetiskās liecības mājās "Krīvi", "Birznieki", "Lielkājas", "Līdumnieki", "Rozes", Ziemeļu gatve 8, "Būmaņi," "Lazdiņas", "Kalēji", "Krastiņi", "Šalkas", "Mālkalni" un "Liepas."