01.08.2013 15:37

Upesciemā veic vērienīgus ūdenssaimniecības izbūves darbus

Autors  www.garkalne.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Pašvaldības SIA "Garkalnes inženiertīkli" realizē projektu "Ūdenssaimniecības attīstība Garkalnes novada Upesciema ciemā".

Tas tiek īstenots Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) aktivitātes "Ūdenssaimniecības attīstība apdzīvotās vietās ar iedzīvotāju skaitu līdz 2000" ietvaros.

Projekta realizācija ļaus novadīt Upesciema saražotos, centralizēti vai ar asenizācijas transporta palīdzību savāktos notekūdeņus uz SIA "Rīgas ūdens" centrālajām attīrīšanas iekārtām Daugavgrīvā, tādējādi likvidējot esošās Upesciema attīrīšanas iekārtas un to radīto smaku, samazinot vides piesārņojumu un Upesciema zivju dīķu degradāciju.

Projekta laikā tiks rekonstruēit pašreizējie kanalizācijas tīkli un izbūvēti jauni, samazinot vides piesārņojuma risku un nodrošinot centralizētās kanalizācijas pakalpojumus lielākam skaitam patērētāju.

Uzņēmums "Garkalnes inženiertīkli" līgumu par būvdarbu veikšanu 320 395 latu apmērā (bez PVN) noslēdzis ar SIA "Zemgales meliorācija", kuras piedāvājums bija saimnieciski visizdevīgākais. Tāpat tika noslēgts līgums par būvuzraudzības veikšanu ar SIA "Firma L4", kuras piedāvājums bija vislētākais – 5 300 lati bez PVN.

Noslēgtais līgums ar SIA "Zemgales meliorācija" nosaka, ka būvniecības darbus plānots pabeigt līdz šā gada oktobrim. Pašvaldība jau iepriekš atvainojas par iespējamām neērtībām būvdarbu laikā Elenburgas un Garās jūdzes apkārtnē. Jautājumu gadījumā var sazināties ar atbildīgo būvdarbu vadītāju pa tālruni 29109198.