25.07.2013 14:43

Ķekavas mērs cer stiprināt laicīgās un garīgās varas sadarbību

Autors  www.kekava.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas mērs cer stiprināt laicīgās un garīgās varas sadarbību www.kekava.lv

24. jūlijā pie Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Valta Varika (Vidzemes partija) viesojās pārstāvji no Doles-Ķekavas evaņģēliski luteriskās baznīcas draudzes – draudzes priekšnieks Raitis Heniņš un kapu pārzine Alma Plostiņa.

Tiekoties ar draudzes pārstāvjiem, tika pārrunāti vairāki būtiski saimnieciski jautājumi, kas skar baznīcas pārvaldībā esošu zemes gabalu izmantošanu pašvaldības vajadzībām, piemēram, par teritorijām Ķekavas upes krastos, kur plānots izveidot parku.

Tāpat A. Plostiņa vērsa uzmanību uz problēmu, kas skar atkritumu apsaimniekošanu kapu teritorijā, – konteineros, kuros paredzēts atbrīvoties no lapām, zariem un citiem atkritumiem, kas rodas kapu sakopšanas darbos, tuvējo ēku iedzīvotāji atbrīvojas arī no personīgajiem sadzīves atkritumiem. Šīs problēmas risināšana ir vienlīdz būtiska kā draudzei, tā arī pašvaldībai.

Savukārt V. Variks uzsvēra sadarbības nozīmi un līdzšinējo ieguldījumu novada attīstībā. Ķekavas mērs atsaucās uz evaņģēliski luteriskās draudzes arhibīskapa Jāņa Vanaga viesošanās laikā Ķekavā 2011. gada nogalē un tās laikā pārrunātām sadarbības iespējām, proti, nepieciešamību veidot stabilas uz attīstību vērstas attiecības starp pašvaldību un baznīcu. Tikšanās dalībnieki vienojās arī turpmāk tikties, lai risinātu aktuālus jautājumus.