25.07.2013 18:23

Carnikavieši pašu spēkiem pludmalei sarūpējuši šūpuļtīklus

Autors  www.carnikava.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šogad Carnikavas pludmalē cilvēkiem ir iespēja zvilnēt ne tikai smiltīs, bet arī septiņos šūpuļtīklos. Šogad Carnikavas pludmalē cilvēkiem ir iespēja zvilnēt ne tikai smiltīs, bet arī septiņos šūpuļtīklos. www.carnikava.lv

Ar aktīvu vietējo iedzīvotāju gādību Carnikavas novada pludmale kļuvusi daudz pievilcīgāka gan carnikaviešiem, gan viesiem no Latvijas un ārvalstīm. Iemesls – šūpuļtīkli. 

Tie uzstādīti ar vietējo iedzīvotāju gādību, kuri apvienojušies domubiedru grupā "Pludmalisti". Vietējie entuziasti šī gada sākumā startēja Carnikavas novada domes un Nīderlandes fonda "Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij" projektu konkursā un ieguva tam finansējumu.

"Jau pirms diviem gadiem pludmalē uzstādījām šūpuļtīklu. Tā kā tas pārcieta gan vētras, gan ziemu, radās ideja, ka šādus tīklus varētu izvietot pludmalē visos mūsu novada ciemos," stāsta iedzīvotāju grupas "Pludmalisti" pārstāvis Guntis Jākobsons. Šogad Carnikavas pludmalē jau ir septiņi šūpuļtīkli – Carnikavā, Gaujā, Lilastē, Garupē, Garciemā un Kalngalē.

Piebilstams, ka šūpuļtīkli izgatavoti sadarbībā ar novada zvejnieku Arvīdu Ozoliņu. "Arī to uzstādīšana notika pašu spēkiem, tādēļ prieks par paveikto ir vēl lielāks," tā G. Jākobsons.