22.07.2013 17:46

Top Ķemeru attīstības vīzija

Autors  www.jurmala.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Šomēnes 17. jūlijā Jūrmalas pilsētas domē notikusi pirmā Ķemeru attīstības vīzijas darba grupas sanāksme, kur izstrādātāji prezentēja plānojuma vīziju, mērķus un uzdevumus.

Kā uzsvēra izstrādātāji, tematiskajam plānojumam ir jābūt konstruktīvam un ļoti noderīgam, attīstot Ķemeru kūrortu, tāpēc sākumā ir ļoti svarīgi vienoties par vīziju, sasniedzamajiem mērķiem un uzdevumiem. Lai izpildītu uzdevumus, prioritārā secībā tiks noteikti veicamie darbi un izstrādājamie projekti, savukārt, lai tematiskais plānojums būtu labi saprotams, tiks pievērsta liela uzmanība kartogrāfiskajam materiālam.


Tematiskā plānojuma vīzija – Ķemeri ir starptautiski konkurētspējīgs un atpazīstams ārstniecības kūrorta centrs, savukārt, lai to sasniegtu, tika definēti trīs mērķi: attīstīta uzņēmējdarbība ar infrastruktūru, kultūrvēsturisko vērtību saglabāšana un atjaunošana, kā arī balneoloģijas centra attīstība.

Pēc prezentācijas tika ierosināts noskaidrot Tukuma lidostas plānotos lidmašīnu nosēšanās ceļus, kas varētu ietekmēt kūrorta mieru. Tāpat tika runāts par dzelzceļa kravu pārvadājumiem, kas rada nepatīkamas vibrācijas, un nelabvēlīgo sociālo vidi, ko veido Ķemeros izveidotais pansionāts, kur uzturas cilvēki ar kriminogēnu pagātni un alkohola problēmām. Lai tematiskā plānojuma izstrāde būtu konstruktīvāka, aicināti iesaistīties iedzīvotāji, uzņēmēji un citi interesenti, sūtot savus ierosinājumus un ieteikumus uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Attēlu ar plānojuma vīziju, mērķiem un uzdevumiem var lejupielādēt šeit.

Vairāk informācijas par plānojuma izstrādes gaitu izstrādātāju mājaslapā www.planosana.lv/kemeri