17.07.2013 15:52

Visiem Jūrmalas skolēniem būs brīvpusdienas

Autors  www.jurmala.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Visiem Jūrmalas skolēniem būs brīvpusdienas publicitātes

Jūrmalas pilsētas domes Finanšu komiteja šonedēļ atbalstījusi brīvpusdienu piešķiršanu visiem 1.–12. klašu izglītojamajiem, kas deklarēti pašvaldības administratīvajā teritorijā. Līdz ar to Jūrmala būs vienīgā pašvaldība, kas nodrošinās bezmaksas ēdināšanu visiem izglītojamiem.

"Mūsu skolēni, sākot no piecgadniekiem līdz pat 6. klasei, jau aizvadītajā mācību gadā skolā pusdienoja bez maksas. Tas bija liels atspaids vecākiem. Tagad esam gatavi spert nākamo soli – nodrošināt bezmaksas ēdināšanu visiem izglītojamajiem, kas dzīvo mūsu pilsētā, tā ne tikai sniedzot atbalstu jūrmalnieku ģimenēm, bet arī motivējot iegūt vidējo izglītību un izvēlēties mācības mūsu pilsētas skolās," uzsver Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.


Pieņemot lēmumu par bezmaksas ēdināšanu līdz pat 12. klasei, pašvaldībā būs īstenots vēl viens atbalsta pasākums ģimenēm ar bērniem. Proti, Jūrmalā visi vispārizglītojošo skolu audzēkņi pilsētas autobusos var braukt bez maksas, bet pirms pāris nedēļām dome pieņēma lēmumu pilsētas izglītības iestādēm piešķirt papildu finansējumu mācību līdzekļu iegādei – 10 latus katram izglītojamajam.