04.07.2013 10:35

Interesentus aicina uz Sikspārņu nakti Ķemeros

Autors  www.babite.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Sestdien, 6.jūlijā ikviens dabas pētnieks aicināts uz gadskārtējo Sikspārņu nakti Ķemeru nacionālajā parkā (ĶNP).

Pasākums notiks Meža mājā, Ķemeros, sākums plkst. 19. Sikspārņu naktī ikvienam interesentam ir iespēja noklausīties Latvijas vadošo sikspārņu pētnieku lekcijas par sikspārņu izplatību Latvijā un citur pasaulē, to daudzveidību un dzīvesveidu, paradumiem. Visa pasākuma laikā ierasti darbojas radošās darbnīcas, kur gan lielie, gan mazi Sikspārņu nakts dalībnieki var izpaust savu radošo garu – gatavot sikspārņu piespraudītes, no papīra griezt sikspārņu maskas, līmēt kartiņas, zīmēt un krāsot.

Sikspārņu nakts centrālais notikums ir sikspārņu vērošanas ekskursijas Ķemeru pilsētas parkā, kas ierasti sākas pēc saulrieta. Ekskursijas laikā ekspertu vadībā pasākuma dalībniekiem ir iespēja gan redzēt, gan ar ultraskaņas detektora palīdzību sadzirdēt vairāku ĶNP mītošu sikspārņu sugu pārstāvjus.

Šogad Sikspārņu nakts ietvaros tiks atzīmēta arī Meža mājas 80 gadu jubileja. Sākotnēji ēka celta kā atpūtas centrs "Jautrais ods", padomju laikos bijusi sanatorija bērniem un ieguvusi tagadējo nosaukumu "Meža māja", kopš Ķemeru nacionālā parka dibināšanas 1997. gadā te atrodas Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālā administrācija un Ķemeru nacionālā parka informācijas centrs. Pasākuma ietvaros būs iespēja uzzināt ko vairāk par Meža mājas vēsturi un piedalīties citās radošās aktivitātēs.

Apmeklētājiem ieteicams vilkt ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus, noderēs arī kabatas lukturītis. Noteikti neaizmirstiet arī kādu līdzekli odu atbaidīšanai. Jāatgādina, ka pēc pasākuma beigām sabiedriskais transports no Ķemeriem vairs nekursē.