04.01.2013 18:18

Ķekavā degošās kopmītnēs cietuši cilvēki (papildināts)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā degošās kopmītnēs cietuši cilvēki (papildināts) arhīvs

Piektdien pēc plkst. 15 Ķekavā, Gaismas ielā, izcēlies ugunsgrēks piecstāvu kopmītņu tipa ēkā. Divas stundas vēlāk ugunsgrēks tika lokalizēts. Negadījumā cietušas trīs sievietes.

Izsaukumu uz notikuma vietu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma plkst. 15.29. Notikuma ieradās gan vairākas ugunsdzēsēju vienības, gan policijas un neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Degšana tika konstatēta ceturtajā stāvā 30 kvadrātmetru platībā, bet glābšanas darbi veikti ceturtajā un piektajā stāvā. Drīz pēc plkst. 17 ugunsgrēks tika lokalizēts.

VUGD preses dienesta vadītāja Inga Vetere portālam "Apriņķis.lv" pavēstīja, ka glābšanas darbu gaitā izglābti 12 cilvēki, viņu vidū trīs bērni. Glābšana veikta gan pa logu ar kāpņu palīdzību, gan iedzīvotājus pieslēdzot ugunsdzēsēju elpošanas aparātiem, jo patstāvīgi atstāt sadūmotās telpas viņi nav varējuši.

Diemžēl negadījumā ir arī trīs cietušās – sievietes, kuras bija saelpojušās dūmus. Divas atteicās no hospitalizācijas, bet viena nogādāta slimnīcā. Divdesmit personām bojāto dzīvokļu dēļ būs nepieciešama izmitināšana.

Pēc I. Veteres vārdiem, glābšanu un uguns dzēšanu apgrūtinājis tas, ka dzīvojamā māja ir kopmītņu tipa. Daudzas atsevišķas istabas savieno viens garš gaitenis, tāpēc ugunsdzēsējiem bija jāapskata daudz istabiņu, un spēcīga sadūmojuma apstākļos cilvēkiem bija grūti izkļūt no ēkas.

Aģentūra LETA ziņo, ka mājā izvietots sociālās aprūpes centrs.