02.08.2018 10:38

Baldones novadā degusi dzīvojamā māja, Kadagā – elektrolīnijas balsts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldones novadā degusi dzīvojamā māja, Kadagā – elektrolīnijas balsts arhīvs

Vairāk nekā divdesmit izsaukumus kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis no Pierīgas novadiem un Jūrmalas. Bīstamākais no ugunsgrēkiem noticis otrdien pievakarē Baldones novadā, kur ar atklātu liesmu 80 kvadrātmetru platībā dega vienstāva dzīvojamā māja.

Kā portālu "Apriņķis.lv" informēja VUGD, šis ugunsgrēks tika likvidēts pēc trīs stundu darba.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks pēdējo dienu laikā fiksēts Carnikavas novada Garupē, kur meža zemsedze dega viena hektāra platībā. Aptuveni tikpat liels meža ugunsgrēks izcēlies arī ceturtdien Stopiņu novada Sauriešos – ap plkst. 9 tas ticis lokalizēts.

Pirmdien Inčukalna novadā vienlaikus trijās vietās degusi sausā zāle, un uguns bija izplatījusies 8000 m2 platībā. Meža zemsedze degusi Kolkas ielā Jūrmalā (300 m2) un Inčukalna novada Inčukalna pagastā (500 m2), sausā zāle – Babītes novada Salas pagastā (50 m2), kūdra – Veselības ielā Olainē (15 m2), prāvas zaru kaudzes – Ropažu novada Muceniekos, Dārznieku ielā Ķekavā un Olaines novadā.

Vēl Ādažu novada Kadagā bija aizdedzies elektrolīnijas balsts, Rojas ielā Jūrmalā vieglajai automašīnai bija sākuši gruzdēt vadi, bet Jūrmalā un Saulkrastos VUGD darbinieki apdzēsuši svilstošus atkritumus.

Šonedēļ glābēji Pierīgā likvidējuši divus iršu pūžņus, kas apdraudēja iedzīvotāju veselību – tas noticis Sporta ielā Mālpilī un Inčukalna novada Inčukalna pagastā. Pirmdien un otrdien arī aizvākti vairāki ceļu braucamajai daļai pārkrituši koki – šādi izsaukumi saņemti no Jūrmalas, Saulkrastiem, Salaspils un Ādažu novada.