23.07.2018 10:30

Garkalnes novadā sausā zāle degusi 1500 kvadrātmetru platībā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes novadā sausā zāle degusi 1500 kvadrātmetru platībā arhīvs

Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmit izsaukumu. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies sestdien pēcpusdienā Garkalnes novadā, netālu no Krievupes dzelzceļa stacijas, kur sausā zāle dega 1500 kvadrātmetru platībā.

Svētdien Raga ielā Jūrmalā 1400 m2 platībā dega meža zemsedze. Neliela mēroga sausās, zāles, kūdras vai meža zemsedzes degšanas gadījumi reģistrēti arī Saulkrastos, Ķekavas novada Katlakalnā, Pulkveža Brieža ielā Jūrmalā un Mārupes novadā, informēja VUGD.

Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā naktī uz sestdienu aizdedzies celtniecības vagons, Strēlnieku prospektā Jūrmalā un Pededzes ielā Mārupē degušas vieglās automašīnas, bet Pabažos kādā mājā bija aizdedzies elektrības sadales skapis.

Svētdien agri no rīta Mārupes novadā glābēji izvilkuši no grāvja avarējušu vieglo automašīnu, bet sestdien Baldones novadā aizvākuši ceļam pārkritušu koku. Kārtējo reizi sniegta palīdzība kaķiem – Carnikavas novada Garciemā atbrīvots mājdzīvnieks, kas bija iestrēdzis starp dzelzsbetona paneļiem, Slokas ielā Jūrmalā kaķis bija iesprūdis siltummezgla konstrukcijās, bet Zemeņu ielā Siguldā uzrāpies elektrības stabā.