05.07.2018 12:05

Ķuzis: Nav pamata uzskatīt, ka pārkāpts likums, izmeklējot "Vairāk saules" lietu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķuzis: Nav pamata uzskatīt, ka pārkāpts likums, izmeklējot "Vairāk saules" lietu ekrānšāviņš no youtube.com/Rīta panorāma

Lai gan ir saņemtas vairākas sūdzības, neesot pamata uzskatīt, ka izmeklētāji pārkāpuši likumu, veicot izmeklēšanas darbības restorānu "Vairāk saules" lietā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica Valsts policijas (VP) priekšnieks, ģenerālis Ints Ķuzis.

Viņš uzsvēra, ka pierādījumi, kuri iegūti, pārkāpjot likumu, tiek uzskatīti par nelikumīgi iegūtiem un nevar tikt izmantoti lietā. Līdz ar to viņam neesot pamata domāt, ka izmeklētāji ies uz šādiem riskiem, lai apdraudētu lietas iznākumu.

Sabiedrībai esot jāsaprot, ka izmeklēšanas darbības nav uz sabiedrību vērsts policijas darbs un kratīšana ir saistīta ar cilvēka tiesību ierobežošanu, līdz ar to kratīšanu sankcionē tiesa.

Kā ziņots, restorānu tīkla "Vairāk saules" nodokļu lietā policisti bez pieaugušo klātbūtnes nopratinājuši 12 gadus vecu bērnu un tā klātbūtnē veikuši kratīšanu, iepriekš ziņoja "Latvijas Avīze". Meitenes māte notikušajā saskata likuma pārkāpumus, tāpēc vērsusies ar iesniegumu policijā, lūdzot izvērtēt policistu darbības un kratīšanā un pratināšanā iegūto informāciju un pierādījumus atzīt par neizmantojamu informāciju kriminālprocesā pret "Vairāk saules".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Valsts policija aizdomās par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā "Vairāk saules" šā gada 12. jūnijā aizturēja četras ar restorānu tīklu saistītas personas. Policijai ir aizdomas, ka noziedzīgo darbību rezultātā valstij nodarīti aptuveni 1,5 miljonu eiro zaudējumi.